Kuzey Marmara Otoyolu’nda Meydana Gelen Kazada Hayatını Kaybedenlerin Sayısı Artıyor

10 kişi hayatını kaybetmişti! 7 sürücü adliyede... Kazanın nasıl olduğunu anlattı: Son anda gördüm

Dün sabah saatlerinde, Sakarya Dağdibi mevkisinde gerçekleşen kazada, yolcu otobüsü ile yolunda gitmekte olan bir kamyonet çarpıştı. Olay, Kuzey Marmara Otoyolu’nda meydana geldi. Kazaya, sisin neden olduğu düşük görüş mesafesi ve arkadan gelen diğer araçların da karışmasıyla toplamda 7 araç dahil oldu. Otobüsteki bazı yolcular, araçların durması üzerine yola indi. Maalesef, kaza sonucunda Hüseyin Kamil Yıldız, Nihal Yıldız, Erdoğan Mandal, Kenan Cin, Adem Akyol, Ergin Çınar, Alperen Ayhan, Satılmış Furkan Öztürk ve Sedat Değirmenci isimli 10 kişi hayatını kaybetti ve 8’i ağır olmak üzere 61 kişi yaralandı.

Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında, bir Cumhuriyet Başsavcı Vekili ve üç Cumhuriyet Savcısı görevlendirildi. Ayrıca, Adapazarı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 7 aracın sürücüsü gözaltına alındı. Şüphelilerin sorguları tamamlandıktan sonra, adliyeye sevk edilecekleri açıklandı. Yaralı sürücülerin bazılarının vücutlarında sargılar olduğu gözlendi.

Kaza sonrasında basın mensupları adliye önünde bir sürücüye “Kazayı hatırlıyor musunuz?” diye sordu. Sürücü, “Evet hatırlıyorum, TIR’ın kaza yaptığını son anda fark ettim. Hızla sola döndüm ama başka bir araca çarptım. Ben ikinci şeritteydim” şeklinde cevap verdi. Başka bir sürücü ise aynı soruya “oldu abi işte” şeklinde yanıt verdi.