Kuzguncuk’ta Restore Edilen İcadiye Dağ Hamamı, Nevmekan Kuzguncuk Olarak Hizmet Vermeye Başladı: Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun Açılışta Hazır Bulundu

İcadiye Dağ Hamamı 4. Nevmekan oldu

Kuzguncuk’ta bulunan İcadiye Dağ Hamamı, 1854 yılında Şeyhülislam Arif Hikmet Bey tarafından Medine’deki kütüphanesine destek sağlamak amacıyla inşa edilmiştir. Bu tarihi hamam, son zamanlarda restore edildi ve şimdi dördüncü bir Nevmekan olarak hizmet vermektedir. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da Kuzguncuk’ta yaşayan biri olarak, Nevmekan Kuzguncuk’un açılışına katıldı.

Fahrettin Altun, açılış törenindeki konuşmasında, Arif Hikmet Bey’e ait Arapça, Türkçe ve Farsça şiirlerden oluşan 2 kitabı kişisel kütüphanesinden alarak mekânın kütüphanesine hediye etti. Altun, “Tarihi mirası keşfedip gün yüzüne çıkarmak ve insanlığa hizmete sunmak, ülkemizin güçlenmesine de katkıda bulunmaktır” dedi. Ayrıca, bugün Türkiye’nin bölgesel anlamda etkili bir güç olduğunu ve küresel bir oyuncu olduğunu belirtti. Artık içe kapanan, kendi iç sorunlarıyla uğraşan bir Türkiye olmadığını söyleyen Altun, iddialı ve açık bir Türkiye olduğunu vurguladı.