KYK Öğrenci Yurdundaki Asansör Arızasıyla İlgili Öğrencilerin Eylemi Büyüyor

Firma sahibi tutuklandı

Aydın’daki KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda meydana gelen trajik bir olay sonucunda, 16 kişilik asansör arıza yaparak içindekilerin mahsur kalmasına sebep oldu. Maalesef, panikleyen ve asansörden çıkmak isteyen bir öğrenci olan Zeren Ertaş hayatını kaybetti. Soruşturma sonucunda, yurdun asansör bakımını üstlenen firma sahibi tutuklandı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bu üzücü olayla ilgili sosyal medya hesabından tepkisini dile getirdi. Kılıçdaroğlu, “Bir gencimizin canı bu kibir ve küstahlık yüzünden kayboldu. Zeren kızımızın ölümünden sorumlu olanlar, kusuru ve ihmali olanlar hesap verecektir” açıklamasında bulundu.

Öğrenciler, İstanbul, Antalya, İzmir, Adana, Diyarbakır ve Tunceli’deki yurtlarda toplanarak, Ankara ve Eskişehir’de ise hem yurt önlerinde hem de meydanlarda eylem düzenleyerek tepkilerini gösterdiler. KYK Sinop Seyyid İbrahim Bilal Öğrenci Yurdu’nda eylem yapan öğrenciler, yurt müdürünün iddialara göre “Korkuyorsan, düşüyorsan asansöre binme” şeklindeki sözlerine tepki gösterdi.