“Latif Demirci Anma Sergisi ve Kitabı”

Latif Demirci sergisi ziyarete açıldı

Ölümünün üzerinden bir yıl geçen Hürriyet’in usta çizeri Latif Demirci, unutulmaz karakterlerine ve eserlerine İş Sanat Kibele Sanat Galerisi’nde düzenlenen bir sergiyle anılmaya devam ediyor. Serginin küratörlüğünü sanatçının kızı Yasemin Demirci ve Hürriyet Kültür-Sanat Müdürü İhsan Yılmaz üstlenirken, serginin tasarımını Emre Senan gerçekleştirdi. Demirci’nin çizgi karakterleri, kitapları ve diğer eserlerini kronolojik ve tematik bir düzen içinde sergileyen retrospektif sergi, sanatçının 1974’ten 2022’ye kadar uzanan yaratıcılık dönemini kapsıyor.

Sergi, “Yazan-Çizen LATİF DEMİRCİ” başlığıyla Kibele Sanat Galerisi’nde 30 Haziran tarihine kadar ziyaret edilebilir. Galeri her gün 9.00-19.00 saatleri arasında açık olacak. Sergiyle ilgili olarak Yasemin Demirci, “Babamın özel eşyalarını ve çizimlerini toparlamaya başlayıncaya dek arşivinin ne denli büyük olduğunu fark etmemiştim. Daha önce hiç ortaya çıkmayan çizimleriyle birlikte bu arşivin görülmesinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

İhsan Yılmaz da, “Latif’in karikatürleri eşliğinde Türkiye’nin son 30-40 yılının renkli, mizahi tarihi yazılabilir. Bu sergiyle hem Latif Demirci’nin çalışmalarını hatırlatmayı hem de yeni kuşaklara onu tanıtmayı amaçlıyoruz” diyerek serginin önemine vurgu yaptı.

Sergi ile birlikte Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları tarafından basılacak kitaba ise İhsan Yılmaz ilham verdi. Kitapta, Latif Demirci’nin karikatürleri ve aile albümünden fotoğrafların yanı sıra anılar ve yazılar da yer alacak. Bu kitap, Demirci’nin mirasını gelecek nesillere aktarmayı hedefliyor.