LGS 1’incileri tercihlerini açıkladı: Şampiyon olmanın sırrı düzenli çalışma ve disiplin!

Tek hata yapmadan başardılar

LGS 1’incileri arasında yer alan ve Elazığ Hilalkent Şehit Süleyman Budak Ortaokulu mezunu olan Buğlem Taştan, sınav öncesi yaşanan deprem felaketinden etkilendiğini ve Ankara Fen Lisesi’ni tercih etme kararı aldığını dile getirdi. Taştan, düzenli çalışmayı ve disiplini önemseyen bir öğrenci olduğunu fakat sınava girmeden önce herkesi şaşırtacak bir şekilde hiçbir stres hissetmediğini belirtti. İstanbul’da bir okul olmasını isteyen ancak depremden sonra tercihini değiştirerek Ankara Fen Lisesi’ni seçen Taştan, “Ankara’yı tercih edeceğim” dedi.

Diğer bir LGS 1’incisi olan Cihat Akbal da sınav öncesi stresli olduğunu ancak öğretmeninin desteğiyle deneme çözme alışkanlığını artırdığı ve günde en az 200 soru çözmeye başladığı için performansının hızlıca arttığını dile getirdi. İlk tercihinin Kartal İmam Hatip Lisesi olduğunu belirten Akbal, hayalini kurduğu okulu tercih edeceğini söyledi.

Bilfen Ortaokulu Çamlıca Kampüsü’nden Melek Özer deprem felaketinden etkilenen LGS 1’incilerinden biri oldu. Depremden sonra adaptasyon sağlamak ve yeniden sınav motivasyonunu kazanmak için arkadaşlarıyla görüşüp psikolojik destek aldığını belirten Özer, sınav öncesinde sadece deneme çözdüğünü söyledi. Amerikan Robert Lisesi’ni tercih edeceğini açıklayan Özer, ağabeyinin 2019 yılında düzenlenen LGS’de Türkiye birincisi olduğunu belirterek onun kendisi için bir örnek olduğunu söyledi.

Bahçeşehir Koleji Florya Kampüsü öğrencisi Oğuz Alp Köse ise son aylarda çok gaza bastığını ve sınav öncesi emin bir şekilde girerek rahat bir sınav geçirdiğini dile getirdi. İstanbul Erkek, Galatasaray ve Kabataş liselerini tercih edeceğini açıklayan Köse, üniversite tercihlerine karar vermediğini belirtti.

Bahçeşehir Koleji de bu sene 58 birinci çıkardı. Ekin Esma Ermiş, Can Özgül ve Nehir Altınay da birinci olan isimler arasında yer aldı. İstanbul Erkek Lisesi’ni tercih edeceğini söyleyen Ermiş, astrofizikle ilgileniyor ve sıkıldığı zaman yorulduğu da olmasına rağmen hiç bırakmadığını belirtti. Fizik profesörü olmak istediğini dile getiren Can Özgül ise son iki-üç hafta daha da çok çalışarak sınava girdiğini söyledi. Fenerbahçe U14 takımında basketbol da yapan Nehir Altınay, İstanbul Erkek veya Robert Kolej’ini tercih edeceğini açıkladı.

Özel okulların taban puanlarını açıklayacağı tarih ise Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) tarafından 27 Haziran olarak belirlendi. Ancak LGS sonuçlarının beklenenden erken açıklanması sebebiyle özel okulların taban puanlarını kendi internet siteleri üzerinden 26 Haziran pazar-tesi günü akşamüzeri açıklayabileceği belirtildi.