LGS Fen Sorusu İptali Sonrası Yeniden Puanlama ve Kayıt Hakkı

LGS puanları sil baştan

Milli Eğitim Bakanlığı, Fen Bilimleri Sorusunun İptali Sonrası Yeniden Puan Hesaplama ve Kayıt Hakkı Açıkladı

2 Haziran’da gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sınavı (LGS) kapsamında sorulan bir fen bilimleri sorusu, Ankara 3. İdare Mahkemesi’nin uzman profesörlerden oluşan bir bilirkişi heyetinin raporu doğrultusunda iptal edildi. Bakanlık, bu kararın üzerine puanların yeniden hesaplanacağını duyurdu.

Açıklamada, “Fen bilimleri dersi A kitapçığı 13. sorusu değerlendirme dışı bırakıldı” ifadelerine yer verilerek, tüm öğrencilerin yerleştikleri okullara yönelik haklarının korunduğu belirtildi. Yeniden puan hesaplanması sonucunda üst tercihlere yerleşen öğrencilere yeni kayıt hakkı tanındığı bildirildi. Bu öğrenciler, kayıt hakkını kullanmak istememeleri durumunda mevcut okullarında kalabilecekler. Öğrencilerin süreçle ilgili bilgilendirme ise SMS yoluyla ve e-Okul üzerinden yapılacak.

Eğitim Uzmanı Salim Ünsal konuyla ilgili şunları söyledi: “İptal olan fen bilimleri sorusunu yanıtlayan herkesin puanı değişecek. Bir sorunun iptal edilmesi sonucunda her bir fen sorusunun puanı arttı. Bu durum, ara sıra farklı okula yerleşmiş adayları etkileyebilir. Ancak kazananların hakkının korunması en doğru adımdır.”