LGS Sonuçları Açıklandı: Öğrencilerin Yüzde 95’i Tercihlerine Yerleşti

LGS yerleştirme sonuçları açıklandı! Doğru tercih yapan yerleşti

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, sınavlı okul ve yerel yerleştirme için tercihte bulunan 1 milyon 14 bin 675 öğrenciden yüzde 95’i tercihlerine yerleşti. Öğrencilerin tercih ettiği 200 bin 310 kontenjandan 204 bin 812’si dolarken, yerleştirme oranı yüzde 97.80 olarak gerçekleşti.

Eğitim Uzmanı Salim Ünsal, yerleştirmelerin geçen yıla benzerlik gösterdiğini belirtti ve “Bu yıl beklenildiği gibi yerleştirmeler gerçekleşti. Sınavın zorluğu geçen yıla kıyasla daha azdı ve sürpriz bir durum yaşanmadı. Galatasaray ve İstanbul Erkek Liseleri, kontenjanını tam puan alarak birinci olan öğrencilerle doldurdu. Diğer okullarda da benzer durumlar söz konusu oldu. Öğrencilerin doğru tercih yapmaları sayesinde istedikleri okullara yerleştiler” dedi.

Fen liseleri ve sosyal bilimler liselerindeki kontenjanların tamamı dolarken, Anadolu liselerindeki kontenjanın yüzde 99.79’u dolmuştur. Anadolu imam hatip liselerindeki doluluk oranı ise yüzde 96.09’dur. Mesleki ve teknik Anadolu liselerinin doluluk oranı ise yüzde 93.31’dir.

Ayrıca Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye ve Gaziantep illerindeki depremzedeler için açılan 13 bin 795 kontenjana tüm tercihte bulunan öğrenciler yerleştirildi.

Liseye giriş sınavını birincilikle tamamlayan Buglem Taştan, sonuçların açıklanmasıyla hayalini kurduğu Galatasaray Lisesi’ne yerleşememesinden dolayı hayal kırıklığı yaşadı. Taştan, “Elazığ Kaya Karakaya Fen Lisesi’ne yerleştiğimi gördüm. Bu sene çok fazla birincilik olduğu için Galatasaray Lisesi’ne girişim engellendi. Tercih süreci benim için başarısızlıkla sonuçlandı” dedi.

Yerleştirme işlemleri devam edecek. İkinci nakil tercih başvuruları 31 Temmuz-4 Ağustos tarihleri arasında alınacak ve sonuçlar 7 Ağustos’ta ilan edilecektir. Ayrıca, boş kontenjanlara başvuracak öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları tarafından 8-16 Ağustos tarihleri arasında yerleştirme başvuruları alınacak. Yatılılık başvuruları ise 22-25 Ağustos tarihlerinde yapılacak ve sonuçlar 31 Ağustos’ta açıklanacak.