Lokanta Tartışması Sonucu Sedat Necmi Gültiren Hayatını Kaybetti

Öldüren yumruk kamerada: 8 gün sonra hayatını kaybetti

22 Haziran tarihinde, Osman Aksüner Mahallesi 5733 Sokak’ta yaşanan bir olay sonucunda evli ve 3 çocuk babası olan oto boyacısı Sedat Necmi Gültiren hayatını kaybetti. Gültiren, kızı ve 10 yaşındaki kız torunuyla birlikte bir lokantada yemek yedi. Yemek sonrasında Gültiren hesap ödemesi için ayağa kalkarken, küçük kız torunu lokantanın önünde park halindeki otomobillerine binmek istedi. Ancak maalesef, küçük kız, dedesinin otomobili sandığı inşaat firması sahibi Nihat Pekyen’e ait aracın arka koltuğuna bindi.
İddialara göre, Pekyen aynı lokantada bulunan insanlar arasında küçük bir kızın Pekyen’ın otomobiline bindiğini görmesi üzerine koşarak araca yaklaştı ve kızı darbetmeye başladı. Lokantadan çıkan Gültiren, yaşananları görünce hemen müdahale etti. Gültiren ile Pekyen arasında başlayan tartışma ise kavgaya dönüştü. Bu sırada çevredekiler, tarafları ayırmak için araya girdi. Kavga sırasında Pekyen, Gültiren’in yüzüne ve göğsüne yumruk attı. Gültiren, yere yığıldı ve hareketsiz kaldı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri yönlendirildi.
Yapılan müdahalenin ardından Gültiren ambulansla İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Ne yazık ki, 8 gün süren yaşam mücadelesinin ardından Sedat Necmi Gültiren hayatını kaybetti. Gültiren’in cenazesi İzmir Adli Tıp Kurumu’nda otopsi işlemlerinin ardından toprağa verildi. Kavgaya karışan Nihat Pekyen ise polis ekipleri tarafından gözaltına alındı ve yapılan işlemlerinin ardından tutuklandı. Gültiren’in ölümüne sebep olan kavga anları ise bir iş yerine ait güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Sedat Necmi Gültiren’in kardeşi olan evli Nejdet Gültiren, ağabeyinin kızı ve torunuyla birlikte lokantaya yemeğe gittiklerini belirterek, “Başka insanlar da lokantaya benzer araçlarla geldi. Çocuk lokantadan çıkarken yanlışlıkla bu kişinin aracına bindi. Araç sahibi aracına koştu. 10 yaşındaki kız çocuğuna saldırdı. Çocuğun saçını tutarak camlara vurdu. Ardından ağabeyim geldi. Ona yumruk attı. 8 gün boyunca hastanede yaşam mücadelesi veren ağabeyim öldü. Adalet istiyoruz. Umuyorum ki hak ettiği cezayı alır,” şeklinde konuştu.