“LÜKS YAŞAMIN TUZAĞINA DÜŞEN POLAT ÇİFTİ, YOLSUZLUK SUÇLAMALARIYLA GÜNDEMDE”

Şatafatlı hayat kelepçeyle bitti

LÜKS YAŞANTILARINI TERK ETMEK ZORUNDA KALDILAR
Dilan Polat ve Engin Polat çifti, oldukça gösterişli hayatlarıyla bir anda medyanın ilgi odağı haline geldi. Milyonlarca takipçileriyle paylaştıkları kazançlarıyla övündükleri 10’dan fazla şirket ve güzellik merkezi sayesinde, son model arabalar, lüks villalar ve özel jetler gibi göz kamaştıran lüks eşyalara sahip oldular.

“GÖRGÜSÜZLÜKTE SINIR TANIMADILAR”
Dilan Polat, lüks yaşantısından hiçbir zaman vazgeçmedi. Her konuşması ve yayınıyla adından söz ettirdi. Bir televizyon programına altın tozuyla katıldı ve altın kaplı fincandan kahve içti. Bu tavrıyla birilerini kıskandırmayı ve şaşırtmayı amaçladığını belirtti. Aynı gün üzerindeki kıyafetlerin 350 bin TL değerinde olduğunu gururla paylaştı. Ancak bu “görgüsüzlük”leri sonlarının başlangıcı oldu.

SONSUZLARIN SONU
Sosyal medyada Dolandırıcılık ve haksız kazanç iddiaları dolaşmaya başladı. Mali Suçları Araştırma Kurumu, Polat çiftinin şirketlerinde vergi kaçırma durumunu tespit edince durumu İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirdi. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Organize Suçlar Soruşturma Bürosu, Dilan Polat, Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat, Zehra Yılmaz, Nilgül Yılmaz, Can Doğu ve Sinem Sıla Doğu dahil 14 kişi hakkında “Suç örgütü kurma ve yönetme”, “Suç örgütüne üye olma”, “Kara para aklama” ve “Vergi Usul Kanunu’na aykırı hareket etme” suçlarından soruşturma başlattı. Dilan Polat ise sosyal medya paylaşımlarına devam etti, ancak tüm mal varlıklarına el konulması talebiyle karşı karşıya kaldı.

80 SAYFA BELGEYE EL KONULDU
Operasyon sırasında Dilan Polat, Engin Polat, Sinem Sıla Doğu, Ahmet Gün, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat, Yeşim Altınkalem Dalkıran, Zehra Yılmaz, Ceyda Nur Gün ve diğerleri gözaltına alındı. Bazı kişilerin yurtdışında olduğu tespit edildi. Dilan Polat’ın Çekmeköy’deki evinde yapılan aramada, 80 sayfa belgeye el konuldu ve incelenmek üzere alındı.

KARA BULUTLAR ARASINDA
Geçtiğimiz gece saat 02.30’da Dilan ve Engin Polat çifti dahil 17 kişi yataklarından gözaltına alındı. Dilan Polat, Engin Polat ve Sıla Doğu önde kelepçeli bir şekilde sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü. Görüntülerde sosyal medyadan tanıdığımız halleri yoktu. Saçları dağınık, makyajları olmadan basit kıyafetler giymişlerdi. Üzerlerinden birkaç aydır süren tartışmalardan habersiz gibi görünüyorlardı. Birer birer doktor muayenesine alındılar. Dilan Polat, beklediği kardeşi ve eşinin yanında otururken, bir ara bacağını bacağının üstüne attı. Bu sırada polis memurunun sesi duyuldu, “Ayağını indir!”

PARA HAYATLARINI RADİKAL ŞEKİLDE DEĞİŞTİRDİ
Yolsuzluk iddiaları ortaya çıktığında, Polat çiftinin ve ailelerinin hayat tarzlarının nasıl değiştiği hakkında birçok söylenti dolaştı. Dilan Polat’ın daha sade bir genç kızken, Engin Polat’ın ise sıradan bir genç adamken çekilen fotoğrafları, bu değişimi gözler önüne serdi. Hatta Engin Polat’ın babası Sezgin Polat’ın kısa sürede yaşadığı değişim de gözlerden kaçmadı.