Lütfi Doğan, Türkiye’nin Tasavvuf Öncülerinden Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi ile Derin Bir Bağ Kurdu ve Süleymaniye Camisi’nde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Lütfi Doğan Süleymaniye’ye defnedildi

Türkiye’nin tasavvuf öncülerinden olan Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi ile Lütfi Doğan arasında derin bir bağ vardı. Her geldiğinde oğlu Yahya Doğan’la birlikte Süleymaniye’ye giderek kabirlerini ziyaret ederlerdi. Bir rüya gördükten sonra etkilenen Lütfi Doğan, eğer mümkünse Süleymaniye Camisi Haziresi’nde Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi’nin kabrine yakın bir yerde gömülmek istediğini vasiyet etti. Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Lütfi Doğan’ın cenazesi Süleymaniye Camisi’nin haziresine defnedildi. Cenaze namazı öncesi taziyeler oğlu Yahya Doğan ve torunu Erdem Doğan tarafından kabul edildi. Cenaze törenine eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, eski İçişleri Bakanları Süleyman Soylu ve Mehmet Ağar, eski TBMM Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu’nun da aralarında bulunduğu siyaset, iş ve akademi dünyasından binlerce kişi katıldı. Lütfi Doğan’ın oğlu Prof. Dr. Yahya Doğan, Hürriyet gazetesine verdiği demeçte “Ondaki manevi alemin 60 yaşından sonra farkına vardım” dedi.

Süleymaniye Camisi, Kanuni Sultan Süleyman tarafından yaptırılmış olup, burada Kanuni Sultan Süleyman, annesi Saliha Dilaşub Sultan, eşi Hürrem Sultan, kızı Mihrimah Sultan, Sadrazam Ali Paşa, Hattat Ali Fuat, Serasker Hüseyin Avni Paşa ve Kaptanı Derya Kayserili Ahmet Paşa’nın yanı sıra Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi, Mehmet Zahit Kotku, Turgut Özal’ın annesi Hafize Özal ve kardeşi Yusuf Özal gibi önemli isimlerin kabirleri bulunmaktadır. Eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın da 12 Ekim 2016 tarihinde buraya defnedildiği bilinmektedir.