Lütfullah Göktaş: Türkiye’nin Vatikan Büyükelçisi ve Gazeteci Diplomat

Büyükelçi Lütfullah Göktaş, Dışişleri Bakanı basın başdanışmanı oldu

Haberin HTML formatında düzenlenmiş hali aşağıdaki gibidir:

Türkiye’nin Vatikan Büyükelçisi Lütfullah Göktaş, Gazeteci ve Diplomatik Kariyerine Dair

2019-2023 yılları arasında Vatikan’da Türkiye Büyükelçisi olarak görev yapan Lütfullah Göktaş, hükümetin önde gelen bir yetkilisi olarak önemli görevler üstlenmiştir. 10 Ağustos 2014 tarihinden 2018 sonuna kadar da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Basın Başdanışmanı olarak görev yapmıştır.

Sayın Göktaş ayrıca Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakan olduğu dönemde Başbakanlık Basın Başmüşaviri olarak 2011-2014 yılları arasında görev yapmıştır. Şubat ayında Vatikan’daki görevini tamamladıktan sonra Türkiye’ye dönen Göktaş, Dışişleri Bakanlığı bünyesinde Merkez Büyükelçi olarak görevine devam etmiştir.

Gazeteci-yazar, dinler tarihçisi ve çevirmen olarak da tanınan Lütfullah Göktaş, başarılı çalışmalarıyla da dikkat çekmiştir. Başbakanlık Basın Başmüşavirliği görevine atanmadan önce, Roma’da 1998-2011 yılları arasında NTV’nin İtalya temsilcisi olarak görev yapmış ve aynı zamanda 2004-2011 yılları arasında Anadolu Ajansı’nın İtalya muhabiri olarak görev yapmıştır.

Göktaş ayrıca Filistinli ünlü şair Mahmud Derviş’in “Ölümü Seviyorlar Benim” (Armoni, İstanbul 1988), Necip Mahfuz’un “Başkan’ın Öldürüldüğü Gün” (Ağaç Yayıncılık, İstanbul 1992) ve Salih El Kallab’ın “Tehcirden İntifadaya: Ebu Cihad’ın Öyküsü” (Belge, İstanbul 2007) adlı eserlerini Türkçeye kazandırmıştır.

2018 yılında İtalya, 2022 yılında ise Vatikan tarafından Lütfullah Göktaş’a devlet nişanı verilmiştir, bu da kendisinin saygınlığını bir kez daha göstermektedir.