“Mahkeme Kararının İç Yüzü: Ogün Samast Cezası ve İnfazı”

Dink ailesinin avukatı: AYM kararı Samast’a yarar

Mahkeme Kararının Uygunluğu ve Ogün Samast Konusu

Gözleri üzerinde olan iptal kararı hakkında çarpıcı açıklamalar yapan Belen, kararın bağlı olunan uluslararası anlaşmalara uygun olduğunu ifade etti. Üstelik, Dink’in katili Ogün Samast’ın bu durumdan faydalanacağına işaret etti.

“Samast’ın Cezası ve İnfazı Mümkün Değil”

Belen, gündemdeki kararlar sonucunda Ogün Samast’ın hakkındaki cezanın uygulanması veya ceza alırsa bunun infaz süreçlerine bağlı olduğunu belirtti. “Benim görüşüm, Ogün Samast’ın infaz sürecinin olası olmadığı yönünde. Samast’la ilgili açılan dava üzerinde başka hususlar da bulunmakta. Zamanaşımı uygulamaları gibi durumlar mevcut.” dedi.

İddianamenin Zamanlaması ve Samast’ın Yaşı

Belen, iddianamenin Samast’ın tutuklandıktan sadece 2 gün sonra düzenlendiğine dikkat çekti. “Bu, biraz aceleye getirilmiş bir durum. Çünkü, iddianameye baktığımızda Samast hakkında uygulanan 314. madde, yani terör örgütü maddesine ek olarak, Terörle Mücadele Kanunu’na göre bir artırım istenmiş. Ancak, burada önemli bir ayrıntı var; bu 5. madde ile ilgili artırım, suçu işleyen kişinin 18 yaşından küçük olması durumunda uygulanamaz.”, Belen ifadelerini bu şekilde sürdürdü.