Mahmud Abbas’ın Gazze ve Kudüs Ziyareti özeti

Filistin’in sesi TBMM’den yankılandı... Tarihi oturumda Abbas dünyaya seslendi

Mahmud Abbas, Gazze ve Kudüs’e Yapacağı Ziyaret Öncesinde Mesaj Verdi

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Gazze ve Kudüs’e yapacağı ziyaret öncesinde yaptığı konuşmada, “1948’den bu yana büyük felaketi yaşamış halkımın mesajıyla geliyorum” dedi. Abbas’ın sıkça alkışlanan konuşmasından öne çıkanlar şunlar:

“İsrail’in saldırıları ve soykırım suçu nedeniyle Gazze’de, Batı Şeria’da ve Kudüs’te şehit olanları anarak başlamak istiyorum. En sonuncusu da lider İsmail Haniye’ye karşı işlenen suç olmuştur. Uluslararası toplumun, özellikle de Gazze’deki katliamlara sessiz kalışını sorguluyorum.” dedi.

Mahmud Abbas, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye’nin Filistin halkının özgürlük ve bağımsızlık mücadelesindeki rolünü takdirle karşıladıklarını belirterek, Türkiye’nin cesur ve ilkeli tavrını kutladı.

Abbas, Gazze’nin tekrar inşa edileceğini ve bağımsız Filistin Devleti’nin başkentinin Doğu Kudüs olacağını vurgulayarak, Filistin davasının Türkiye’de ana bir mesele olduğunu ifade etti.

Gazze ve Kudüs’ün Filistin halkı için özel yerler olduğunu belirten Abbas, “İsrail’in yalanlarına kimse inanmaz. Uluslararası mahkemelerin verdiği kararlar İsrail’i suçlu bulmuştur.” şeklinde konuştu.

Mahmud Abbas, Gazze’ye yapacağı ziyareti duyurarak, “Filistin halkı olarak sınırlarımızdaki düşmanlığa karşı birlikte duracağız. Biz zafer ya da şehadet yolunda ilerliyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Abbas, Türkiye’ye insani yardımlarından dolayı teşekkür ederken, Amerika Birleşik Devletleri’nin İsrail’i desteklediğini ve Filistin halkının acılarını hafife aldığını ifade etti.

Mahmud Abbas’ın TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşma, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra Türkiye’nin farklı siyasi partilerinden liderlerin ve çok sayıda misafirin katılımıyla gerçekleşti. Abbas’ın konuşması alkışlarla ve atkılarla karşılandı.