Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Operasyonu: 24 Kişi Tutuklandı, Çocukların Akıbeti Merak Konusu

Bayıltan tutuklama 

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, 24 kişi hakkında “suç işlemek amacıyla örgüt kurma, vergi usul kanununa muhalefet, yasadışı bahis ve suçtan kaynaklı mal varlığı değerlerini aklama” suçlamasıyla soruşturma yürüttü. Soruşturma kapsamında Dilan Polat ve eşi Engin Polat da gözaltına alındı.

18 şüpheli, adliyeye getirildikten sonra saat 10.30’da ifadeleri alınmaya başlandı. Sorgulama süreci 3 Cumhuriyet savcısı tarafından gerçekleştirildi ve yaklaşık 4 saat sürdü. Sorgulama sonucunda Engin ve Dilan Polat dahil 16 şüpheli tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edildi. Diğer 2 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılma talebiyle hâkimliğe sevk edildi. Sorgular saat 20.40’ta başladı ve sürecin sürdüğü sırada Dilan Polat bayıldı. Müdahalenin ardından ifade işlemi devam etti.

Bu arada gözaltına alınanlardan bir şüphelinin etkin pişmanlıktan yararlandığı iddia edildi. Dilan Polat ifadesinde, aileyi bir örgüt olarak tanımlamanın yanlış olduğunu belirterek, vergi konularının mali müşavirlerinin ilgilendiğini ifade etti. Engin Polat ise aldıkları faturaların bazen sorunlu olabileceğini ancak sahte fatura vermediklerini söyledi.

18 şüpheli hakkında yapılan sorgulama Sulh Ceza Hâkimliği’nde yaklaşık 6 saat sürdü. Sonunda Engin Polat, Dilan Polat, Sıla Doğu, Sezgin Polat, Ahmet Gün, Can Doğu ve Can Polat’ın bulunduğu 12 kişi tutuklandı, diğer 6 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklama kararının ardından Dilan Polat, “Oğlum sana kim bakacak” diye bağırdı. Tutuklular, Silivri’deki Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na sevk edildi. Sağlık kontrolünde konuşan Dilan Polat, “Masumuz” dedi.

Dilan ve Engin Polat’ın tutuklanmasının ardından çocukları Nilda ve Milan Efe’nin durumu merak edildi. Engin Polat’ın annesi Şükran Polat, sosyal medyada kendisinin çocuklara baktığını belirtti. Bakıcısı Şule ise sosyal medyada yayınladığı videoda, çocukların yanında olduğunu ve onlara destek olduğunu vurguladı.