Marmara Denizi’nde Batan Gemiden Kaptanın Cesedi Bulundu

Batan 'BATUHAN A' gemisinin kaptanının cansız bedenine ulaşıldı

Marmara Denizi’nde Batan Gemiden Kaptan Hasan Mehmet Uyanık’ın Cesedi Bulundu

Marmara Denizi’nde Karacabey ilçesinin kuzeyinde 4 mil açıkta 15 Şubat’ta batan ‘BATUHAN A’ adlı geminin kayıp 3 mürettebatının izine rastlanılamazken, olaydan 43 gün sonra, 28 Mart’ta, Balıkesir’in Bandırma ilçesi sahilinde kıyıya vuran bir erkek cesedi bulundu. Dutliman Mahallesi sahilinde cesedi görenlerin ihbarı üzerine bölgeye ekipler sevk edildi. Vücut bütünlüğü bozulan çıplak ceset, inceleme sonrası otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Cesedin kayıp mürettebata ait olup olmadığının belirlenmesi için, kaptan Hasan Mehmet Uyanık, başmühendis-makinist Murat Çalışkan (33) ile makine stajyeri Ahmet Atav’ın (22) ailelerinden alınan DNA örnekleri karşılaştırıldı. Yapılan DNA testi sonucu, cesedin geminin kaptanı Hasan Mehmet Uyanık’a ait olduğu belirlendi.

Cenazesi Bugün Defnedilecek

Yakınları tarafından Bursa Adli Tıp Kurumu morgundan alınan cenaze, bugün öğle vakti İstanbul Beykoz Paşabahçe Merkez Camisi’nde kılınacak cenaze namazının ardından, Anadolu Kavağı Mezarlığı’na defnedilecek.

Üçkuyu Köyü’nde Hareketsiz Bir Kişi Bulundu

Üçkuyu Köyü’nde Hareketsiz Bir Kişi Bulundu

Afyonkarahisar’ın Sultandağı ilçesine bağlı Üçkuyu köyü Çiftlikler yolunda dün sabah saatlerinde bir otomobilin sürücü koltuğunda hareketsiz olarak bulunan kişi, acil yardım çağrısı ile sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Sağlık ekibinin yaptığı incelemede, araç içerisinde bulunan Arif Koçer’in hayatını kaybettiği ve boynunda kesici alet yaraları olduğu tespit edildi. Koçer’in cansız bedeni, olay yeri incelemesinin ardından hastane morguna kaldırıldı.

Olayla ilgili soruşturma başlatan jandarma, Koçer’in 2 akrabasını gözaltına aldı.

Trabzon Sahilinde Kıyıya Vuran İnek Ölüsü Panik Yarattı: Ferdinand’ın Hikayesi Hatırlatıldı

Trabzon’da, Karadeniz Teknik Üniversitesi Sahil Tesisleri’nde yürüyüş yapan vatandaşlar, sahile vurmuş bir inek ölüsü ile karşılaştı. Telef olmuş ineği gören vatandaşlar hemen durumu yetkililere bildirdi. Olay yerine gelen Trabzon Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı ekipleri, yapılan incelemenin ardından ölü ineğin alınması için Trabzon Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ile iletişime geçti.

Olayı haber veren Atilla İmamoğlu, “Burada yürüyüş yapıyorduk. Sahil kenarında bir tane ölü bir hayvana denk geldik. İnek olduğunu düşünüyoruz. Çevre sağlığı açısından risk oluşturacağını düşündük. Belediyeyi aradık. Sahil Güvenlik ekipleri ve ilgili birimlere haber verdik. Belki de etrafta daha da olabilir. Sahil Güvenlik ekipleri geldi gerekli kontrolleri yapacaklar. Gördüğümüz tek bir tane inek ölüsü ama şarbon gibi bulaşıcı hastalıklar var. O sebeple hassasiyet gösterip kurumlara bilgi vermeyi düşündük” şeklinde konuştu.

Trabzon sahilinde bulunan inek ölüsü, 2018 yılında yaşanan bir olayı akıllara getirdi. Kurban Bayramı’nın birinci günü Rize’nin İyidere ilçesinde kurban edilmemek için kaçarak denize atlayan ve bayramın son günü Trabzon’un Sürmene ilçesinde denizde yüzerken bulunan dana Ferdinand’ın hikayesi yeniden hatırlatıldı. Ferdinand, Kurban Bayramında ipini kopararak kaçmış, denize atlamış, Rize’den Trabzon’a kadar 3 gün boyunca kilometrelerce yüzmüştü. Rize’nin İyidere ilçesinde son anda kaçan ve denize atlayan boğa Trabzon’da karaya çıkarılmıştı. Daha sonra şarkıcı Haluk Levent’in de dahil olduğu olayda, Ferdinand satın alınarak İzmir’in Kemalpaşa ilçesindeki Kurtarılmış Çiftlik Hayvanları Barınağı’na götürülmüştü.