Martı, CEO’su Oğuz Alper Öktem’in açıklamalarıyla taksi sorununa çevreci bir çözüm sunuyor!

Taksi baronlarını sileceğim

Martı, 40 bin TAG sürücüsü ve 10 milyon kullanıcısı için geçtiğimiz pazar günü festival düzenledi. Etkinlikte Martı’nın CEO’su Oğuz Alper Öktem, taksicilerle yaşanan sorunların çözümüne ilişkin görüşlerini dile getirdi. “Kendilerine biz taksi lobisiyiz diyen birtakım şahıslar burayı görsün. Siz taksi lobisiyseniz, biz de çevreci ulaşım lobisiyiz” diye konuştu. Öktem, taksi baronlarının çağdışı zihniyetlerini ortadan kaldırmayı, İstanbulluları çağdaş, çevreci ve sürdürülebilir ulaşım çözümlerine kavuşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Öktem’in konuşması sosyal medyada büyük yankı uyandırdı ve festival “Martı Mitingi” olarak anılmaya başlandı. Konuya ilişkin sorulara cevap veren Öktem, şu anda taksi sorununu çözmek ve Martı’yı New York Borsası’nda halka açarak Türkiye’ye uluslararası yatırımcılar çekmek gibi önceliklerinin olduğunu ifade etti.

Öktem, taksicilerin İstanbulluların haykırışlarına kulak tıkayarak taksi terörünü sürdürdüklerini ve işletmelerinin sürdürülebilir olmadığını belirtti. Bu nedenle Martı olarak, paylaşım ekonomisine dayalı, çevreci ve trafiği rahatlatıcı çözümler sunmak istediklerini ifade etti. TAG teknoloji platformunu hayata geçirdiklerinde taksi baronlarının büyük bir mücadele başlattıklarını ancak uygulamada 40 bin TAG sürücüsüne ulaştıklarını ve milyonlarca kişinin uygulamadan yararlandığını da dile getirdi.

Öktem, “çevreci lobi”nin kendiliğinden oluştuğunu ve insani bir talepte bulunduklarını ifade ederek, tüm ulaşım araçlarının elektrikli ve paylaşımlı olacağına inandıklarını belirtti. Öktem, Martı olarak insanların gündelik hayatlarını kolaylaştıracak çevre dostu ve paylaşımlı ulaşım alternatifleri sunmayı hedeflediklerini vurguladı.