Maslak’ta Lüks Bir Kafede Silahlı Saldırı: Gözaltına Alınan Şüphelilerin İfadesi İle Olayın Detayları

Lüks sitedeki kafeye motosikletli saldırı: İsveçli 6 kişi gözaltına alındı

Sarıyer, Maslak’ta bulunan bir lüks sitedeki kafede, 6 Eylül saat 21.00 sularında gerçekleşen olayda, silahlı saldırı yaşandı. İki kişi, kask takan ve plakası gizlenmiş bir motosikletle saldırdı. Kafedeki insanlar bu saldırıya silahla karşılık verince, aralarında bir çatışma başladı. Kısa süren çatışmanın ardından saldırganlar olay yerinden kaçtı. Bu sırada kafede bulunan Azerbaycanlı E.A.(37), sol kolundan ve bacağından yaralandı. Olayın duyulmasının ardından polis, kaçan şüphelileri yakalamak için harekete geçti. Kafe içinde yapılan incelemede, camlarda 7 mermi izi bulundu ve çevrede 9 mm çapında boş kovanlar bulundu. Bu deliller, polis kriminal laboratuvarına gönderilerek incelenecek.

Olayla ilgili olarak Gasp Büro Amirliği tarafından başlatılan çalışma sonucunda, kafede olan ve silahla karşılık veren grubun kaçtığı lüks minibüsün plakası tespit edildi. Minibüs, Ayazağa Mahallesi, Hadım Koruyolu caddesinde durduruldu. Minibüsün şoförü olan K.K.(47) ve İsveç uyruklu şüpheliler Richard İcho M.(23), Mevludın M.(31), Salah K.M.A.Z.(24), Elvır M.(22), Harrıs L.O.(30) gözaltına alındı. Başakşehir ve Sarıyer’de belirlenen adreslere yapılan baskınlarda, İsveç uyruklu Setalla M.A.S.(21) de yakalandı. Toplamda 7 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerin yakalama sürecinde, otomobil ve evlerinde yapılan aramalarda, ruhsatsız Sar 9 Mete 9 mm tabanca, Glock marka tabanca, 169 adet 9 mm mermi, 2 adet bilye atar toplu tabanca, havalı tüfek, 12 adet havalı tabanca fişeği ve bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildi.

Şüphelilerin sorguları Gasp Büro Amirliği’nde yapıldı. Şüpheliler, saldırıyı kimin gerçekleştirdiğini bilmediklerini ve kendilerini korumak için ateş ettiklerini ifade etti. İsveç uyruklu Richard İcho M., Mevludın M., Salah K.M.A.Z., Elvır M. Harrıs L.O. tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Stella M.A.S. ise sınır dışı edilmemek üzere göç idaresine teslim edildi. Minibüsü kullanan K.K. ise savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Polis, motosikletli saldırganları ve saldırının nedenini belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor.