Meclis Genel Kurulu ve Komisyonlar Yeniden Çalışmaya Başlıyor: Ülke Gündemindeki Önemli Gelişmeler

Siyasi gündem Meclis’e dönüyor

Meclis Genel Kurulu ve Komisyonlar Yeniden Çalışmalara Başlıyor

Meclis Genel Kurulu ve komisyonlar, 1 Mart itibariyle seçim arasına girmiş ve 16 Nisan Salı gününden itibaren çalışmalarına devam edecekler. Ancak Genel Kurul’un tam kapasiteyle çalışmaya 24 Nisan’dan sonra geçmesi bekleniyor. 23 Nisan Salı günü ise TBMM’nin 104. kuruluş yıldönümü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı özel bir oturumla kutlanacak.

Dört İstifa Bekleniyor: Belediye başkanlığı kazanan CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal ile CHP’li milletvekilleri Abdurrahman Tutdere, Hasan Baltacı ve Ahmet Önal’ın TBMM üyeliklerinden ayrılmaları bekleniyor.

Turizm ve Enerji Yeniden Değerlendirilecek: Seçim öncesinde Cumhur İttifakı tarafından tartışma konusu olan turizm ve enerji teklifleri tekrar ele alınacak. Turist Rehberliği Meslek Yasası ve Seyahat Acentaları Yasası’nda değişiklik yapılması planlanıyor. Ayrıca, enerji alanına ilişkin torba düzenleme yeniden gündeme alındı. Bu düzenleme kapsamında MTA Genel Müdürlüğü, UMREK Koduna göre rapor hazırlama şartı olmaksızın arama yapabilecek. Ayrıca, İliç’teki faciayla ilgili Meclis Araştırma Komisyonu çalışmalarına başlayacak.

Kripto Varlıklar Mevzuat Altına Alınıyor: Türkiye’de ilk kez Bitcoin, altcoinler ve metaverse evrenini ilgilendiren kripto varlıklar için yeni mevzuatlar oluşturulacak.