Meclis Görüşmelerinde Yöresel İkramlara İlişkin Tartışma

İkramlar kapalı alana alındı

Bu yılki bütçe görüşmelerinde yöresel ikramlar konusunda ön hazırlıklar yapıldı ve menüler milletvekillerine dağıtıldı. Görüşmelerin başlangıcında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Bingöl milletvekillerinin hazırladığı güveç, tava ve çiğköftenin bulunduğu ikram ile yemekler başladı. Ayrıca AK Parti Diyarbakır Milletvekili Suna Kepolu Ataman, bütçenin ikinci gününde iktidar kulisinde olan bahçede kentin ünlü ciğer kebabını pişirmek için dev mangalları yaktırdı. Ataman, sosyal medya üzerinden ocakbaşında ciğer ikram ettiği görüntüleri paylaştı. Bu durum, Meclis çevresinde tartışmalara yol açtı ve Ataman’ın paylaşımı eleştirel yorumlara maruz kaldı. Ayrıca SP’li Hasan Bitmez’in Meclis kürsüsündeki konuşması sırasında fenalaşması ve o anlarda hastanede olması nedeniyle tepkiler arttı.

Ataman, sosyal medya üzerinden bu tepkilere yanıt verdi ve “Diyarbakır halkının mütevazi bir ailesinin çocuğu olarak gösterişten uzaktayım. İkram günüm, Salı günü saat 18.00’de olmasına rağmen bir milletvekilimizin rahatsızlanması nedeniyle ertelendi ve Çarşamba günü saat 14.00’e alındı. Diyarbakır’ın coğrafi işaretli ürünlerini ikram etme amacımızla hazırlıklarımızı tamamladık. Bu ikramda gösterişten uzak bir amaç bulunmaktadır” şeklinde açıklama yaptı.

Tartışmalar, bütçe ikramlarının kapalı alanlarda yapılmasına yol açtı. Meclis kararı gereği, bütçe ikramları Meclis mutfağında hazırlanacak ve üyeler lokantasının alt salonunda servis edilecektir.

Ayrıca Meclis Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank, Bursa İskender kebabıyla birlikte tatlı ikramında bulundu. Bugün ise İstanbul Milletvekili Bayram Şenocak, tavuk döner, pilav, salata, ayran ve tatlı ikramında bulunacak.

Diyarbakır Milletvekili Suna Kepolu Ataman’ın Meclis’teki “mangallı” ikramı eleştirilere maruz kalmıştı.