Mehmet Y. Helal Para Dolandırıcılığı Şoku!

Sosyal medyada 'helal para' vaadiyle tuzak

İstanbul’da Mehmet Y. İsimli Dolandırıcı Sosyal Medyada ‘Mehmet Helal Para’ Adıyla Kanal Açtı

İstanbul’da yaşadığını ve isminin Mehmet Y. olduğunu iddia eden bir kişi, sosyal medya platformunda ‘Mehmet Helal Para’ adıyla bir kanal açarak dindar insanlara helal para vaadiyle dolandırıcılık yaptığı ortaya çıktı.

Mehmet Y., iletişime geçtiği kişilere zengin bir hayat vaat ederken, paylaştığı mesajlarda şu ifadeleri kullandı: “Birkaç yıl önce ailemi geçindirecek kadar para kazanmıyordum ve bazen yiyecek alacak param bile yoktu. Zengin bir hayatın hayalini kuruyordum ve başarılı olmak için her gün sıkı çalışıyordum. En sıradan aileden gelen sıradan bir adamım ve her zaman lüks arabalarla gezmeyi, restoranlarda yemek yemeyi, en iyi markaları giymeyi hayal ediyordum. Çalıştım ve para getirecek bir iş alanı aradım, ama en önemlisi helal para olması gerekiyordu. Dindar bir insanım ve bu benim için çok önemli. Birçok insanın benzer bir durumda yaşadığını biliyorum ve bu çok üzücü. Bu yüzden, başkalarına en iyisini hak ettiklerini anlamalarına yardımcı olmak istiyorum.”

Dolandırıcı Mehmet Y., kendisine inanan onlarca kişiden kripto para borsasına katılım payı olarak 2 bin 500’er lira topladı. Ardından kazançtan komisyon adı altında mağdurlardan para istemeyi sürdürdü. Paralarını geri alamayan mağdurların şikayeti üzerine, Samsun Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.