Melikgazi Pazarında Cinsel İstismar Şüphesiyle Soruşturma

Kayseri'de çocuğa istismar iddiası ve sonrasında yaşanan olaylara ilişkin yayın yasağı getirildi





Melikgazi’deki Pazar Yerinde Yaşanan Olayla İlgili Soruşturma Başlatıldı

Melikgazi’deki Pazar Yerinde Yaşanan Olayla İlgili Soruşturma Başlatıldı

Melikgazi ilçesi Danişmentgazi Mahallesi’ndeki pazar yerinde bulunan tuvalette Suriye uyruklu İ.A’nın (26) amcasının kızı 7 yaşındaki Suriyeli M.A’ya cinsel istismarda bulunduğu iddiası üzerine yaşanan olaylarla ilgili Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.

Kayseri 2. Sulh Ceza Hakimliği, yaşanan olayların daha fazla büyümesini engellemek amacıyla görsel ve sosyal medya ile internet ortamında her türlü haberin ve yayının yapılmasının soruşturma tamamlanana kadar yasaklandığını kararlaştırdı.

Kayseri Valiliği, Danişmentgazi Mahallesi’ndeki cinsel istismar olayıyla ilgili Suriye uyruklu şüphelinin gözaltına alındığını, çocuğun ise koruma altına alındığını açıkladı. Olay sonrası 14 emniyet mensubu ve 1 itfaiye erinin yaralandığı belirtildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan gelen açıklamada, “Olayın emniyete intikal etmesinin ardından mağdur çocuk ve ailesine psikososyal destek süreci başlatıldı. Suçlunun en ağır cezayı alması için dava sürecine müdahil olunacağı” ifadelerine yer verildi.