Melikgazi’de Meydana Gelen Korkunç Kaza Sonucunda Milli Sporcumuz Hayatını Kaybetti

Milli sporcu Buket Kaya, korkunç kazada hayatını kaybetmişti! Şüphelinin ifadesi ortaya çıktı

22 Ekim’de saat 23.30 sularında, Kayseri’nin Melikgazi ilçesine bağlı Gökkent Mahallesi Nalçık Bulvarı’nda korkunç bir kaza yaşandı. Ramazan Öner’in kullandığı araç, patates yüklü bir TIR’a arkadan çarptı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edilirken, çevredekilerin bildirdiği ihbar üzerine müdahale başladı. Yapılan incelemeler sonucunda, otomobilde bulunan Avrupa şampiyonu milli sporcumuz Buket Kaya’nın hayatını kaybettiği belirlendi. Kazada yaralanan Ramazan Öner ve M.T. ise Kayseri Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Tır şoförü K.Ö. ise gözaltına alındı.

Soruşturma sürecinde TIR şoförü K.Ö. ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılırken, Ramazan Öner tedavisinin ardından gözaltına alındı ve tutuklandı. DHA’ya ulaşan bilgilere göre, Öner, kazanın meydana geldiği sırada alkollü olduğunu söyledi ve şunları ekledi: “Aracı ben kullanıyordum ve alkollüydüm, bu doğru. Gözlerimi açtığımda hastanedeydim. Olayın nasıl gerçekleştiğini hatırlamıyorum. Bu olaydan dolayı çok üzgünüm.”

Öte yandan, 2019 yılında Moskova’da düzenlenen 5. Wushu Kung Fu Avrupa Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Buket Kaya, geçtiğimiz yıl ekim ayında Balkan şampiyonu olmuştu. Kaya’nın cenazesi Talas ilçesinde defnedildi.