Memduh Paşa Yalısı’nda Büyük Hırsızlık

130 milyon TL’lik vurgun yapıp kaçtılar! Yalının kapısı hırsızlara içeriden açıldı

İstanbul Sarıyer’deki Memduh Paşa Yalısı’nda La Casa de Papel Benzeri Hırsızlık

İstanbul Sarıyer’de bulunan NAB adlı inşaat firmasının ofisine ev sahipliği yapan Memduh Paşa Yalısı’nda, ünlü ‘La Casa de Papel’ dizisini aratmayan bir hırsızlık olayı meydana geldi.

Gece saatlerinde gerçekleşen olayda, yalıda 1.5 yıldır çalışan güvenlik görevlisi Ahmet Y.’nin planlarıyla hareket eden hırsızlar, 130 milyon TL değerindeki döviz ve altını çaldılar. Hırsızların, kasanın kilidini kırdıktan sonra siyah çöp poşetlerine doldurdukları değerli eşyaları kamyonlarına alarak kaçtıkları belirtildi.

Olayın detaylarına göre, hırsızlık planını gerçekleştiren Ahmet Y., alarmı devre dışı bırakarak suç ortaklarını içeriye aldı. Sabah işyeri sahibi Ümit E., yaşadığı şaşkınlığın ardından polise ihbarda bulunarak yardım istedi. Polis ekipleri, olay yerinde geniş çaplı bir inceleme yaparken şüphelilerin yakalanması için çalışmalar başlattı.

Memduh Paşa Yalısı, 31 Ekim 1895’te 2. Abdülhamit döneminin Dahiliye Nazırı Mehmed Memduh Paşa tarafından yaptırılmış ve zamanla farklı mirasçılara geçmiştir. Yalı, günümüzde ise NAB Holding’e aittir ve geçmişte yaşanan benzeri olaylarla da gündeme gelmiştir.