Meme Kanserini Yenen Öğretmen, Sevdiklerine Kavuşmanın Mutluluğunu Yaşıyor

Ağlayarak çıktığı kapıdan gülerek girdi

28 yaşındaki Özlem Peker, çocukluk hayali olan öğretmenliğe ulaşmak için üniversitede Türk dili ve edebiyatı bölümünü okudu ve ardından Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) hazırlandı. İstanbul Çatalca’da Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ücretli öğretmenlik yapan Peker, geçtiğimiz yıl meme kanseri teşhisi konulduğunda, sevdiği işi ve öğrencilerinden ayrılmak zorunda kaldı. Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, hastalığına rağmen KPSS’ye çalışmaya devam ettiğini ve yeniden öğretmenlik yapmayı istediğini belirten Peker, “Okula dönmeyi ve öğrencilerimle birlikte olmayı hayal ediyorum. Sınıfımda derslerimi anlatmak istiyorum. Yeniden öğretmenlik yapmayı istiyorum” dedi. Özlem öğretmen, kemoterapi sürecinin sona ermesiyle ve okulların açılmasıyla birlikte şimdi yeniden sınıfta öğrencilerine ders veriyor.

Peker, okulun ilk gününde öğrencilerinin coşkuyla karşıladığını belirterek deneyimlerini şu şekilde anlattı: “Tedavi sürecinde hayatta kalmanın mücadelesini verdim ve yeni hobiler edindim. Takı tasarladım ve sattım. Kazandığım parayla kendime bir dikiş makinesi aldım ve kıyafet dikmeye başladım. Her zaman kendime ‘kanser hastası değilim’ dedim. Sadece aynaya baktığımda saçlarımın döküldüğünü hatırladım. Ama kendime sürekli olarak bu bir süreç olduğunu ve okula döneceğimi hatırlatmaya çalıştım. En büyük motivasyonum, bir gün ‘kanseri yendim’ diyebilmekti. Bunu başardığım için gurur duyuyorum. Hastalığımın simgesi pembe balonları gökyüzüne uğurladım.”

Tedavi sürecinde yaşadıklarını anlatan ve kanser hastalarına rehberlik etmek istediği bir kitap yazmaya başlayan Peker, diğer kanser hastalarına ışık olmayı hedefliyor. Peker’in geçirdiği kemoterapi sürecinde köpeği Karam’ın büyük destek olduğunu belirtti. Kemoterapi süreci geçen yıl doğum gününde sona erdi ve o günü “yeniden doğmak” olarak nitelendiriyor. Şu anda saçları tekrar çıkıyor ve köpeği Karam eskisi kadar tüy dökmüyor.

Peker’in öğrencileri, onu çok sevdiğini ve ilgili bir öğretmen olduğunu dile getiriyor. Bir öğrenci, “Özlem öğretmenimizi çok seviyoruz çünkü bizim durumumuzu anlıyor ve çok ilgili. Şimdi iyileşip yeniden okula dönmesi bizi çok mutlu ediyor” diyor. Bir diğer öğrenci ise edebiyata ilgisinin Özlem öğretmen sayesinde arttığını ve onun yeniden okulda olmasının kendisini mutlu ettiğini söylüyor.

Peker’in okulda görev yaptığı öğretmenler, onun yeniden okula dönmesinden çok mutlu olduklarını ifade ediyor ve şunları söylüyor: “Önceden göğsündeki kitleyi fark ettiğini ve bize endişeyle söylediğini hatırlıyoruz, ancak kansere yakalanabileceğini hiç düşünmemiştik. Sonuçlar açıklandığında şaşkına döndük, bunu beklemiyorduk. Hepimiz çok üzüldük ve moral vermeye çalıştık. İlk başta kabullenememişti ve dünyası yıkılmıştı. Tedavi süreci başladığında elimizden geldiğince yanında olmaya çalıştık. Uzun bir sürecin ardından kanseri yendi ve tekrar aramıza döndü. Hepimiz çok mutluyuz. Mesleğini ve öğrencilerini çok seven bu arkadaşımızın okulda olması çok değerli.”