Menderes ilçesindeki Orman Yangınında Helikopter Kazası: Müdahale Çalışmaları Devam Ediyor

İzmir'de helikopter baraja düştü: Yüzerek karaya çıktı... 3 kişiyi arama çalışmaları sürüyor

Menderes ilçesine bağlı Keler Mahallesi’nde dün saat 14.00 civarında bir orman yangını meydana geldi. Yangın, Tahtalı Barajı havzasında geniş bir alana yayıldığı için karadan ve havadan müdahale ekiplerinin sayısı artırıldı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 9 uçak, 3’ü gece görüşlü olan 20 helikopter, 54 arazöz, 20 su ikmal aracı, 10 dozer, 10 ilk müdahale aracı ve 500 personel, yangın söndürme çalışmalarına katıldı. Yangın, yerleşim birimlerine tehdit oluşturmadığı için, önlem olarak Menderes ilçe merkezi ile Gümüldür mahallesini birbirine bağlayan bir yol trafiğe kapatıldı.

Güneşin batmasıyla birlikte hava araçlarının bir kısmı geri çekilirken, 3 gece görüşlü helikopter söndürme çalışmalarına devam etti. Ancak helikopterlerden biri, su doldururken Tahtalı Barajı’na düştü. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Orman Genel Müdürlüğü tarafından kullanılan bir helikopterin kaza yaptığını açıkladı.

Bakan Yumaklı, şu sözlerle konuyu açıkladı: “16 Eylül Cumartesi günü çıkan yangına müdahale etmek için kullanılan bir helikopterin saat 23:53’te maalesef irtibatı kesildi. Araştırmalar sonucunda helikopterin, yangını söndürmek için aldığı suyu doldurduğu Tahtalı Barajı’na düştüğü tespit edildi. Jandarma, Emniyet, Sahil Güvenlik, AFAD ve UMKE ekipleri bölgeye hızla sevk edildi ve helikopterdeki dört personelin arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Şu anda, yangın söndürme helikopterinde görevli dört kişiden biri sağ olarak kurtarıldı, diğer üç kişiyi arama kurtarma çalışmalarımız sürüyor.”

Kazadan sonra bir kişi yüzerek karaya çıkmayı başardı ancak diğer üç kişi hala kayıp. Sabaha karşı havanın aydınlanmasıyla birlikte arama çalışmaları hız kazandı. Jandarma, emniyet, sahil güvenlik, AFAD ve UMKE ekipleri, hem karadan hem de havadan devam eden arama çalışmalarına katılıyor.

Ayrıca yangına havadan müdahale çalışmaları da yeniden başladı. Yangın söndürme uçakları ve helikopterleri, yangının kısa sürede kontrol altına alınması için mücadele etmeye devam ediyor.