Menteşe İlçesindeki Orman Yangınında Hızlı Müdahale ve Şüpheli Tutuklama

Orman yangını şüphelisinden akılalmaz ifade: Muğla’da büyü vardı

Menteşe ilçesindeki Kızıldağ mevkisinde 31 Temmuz’da saat 18.00 sıralarında çıkan yangın, halkın dikkati sayesinde fark edildi ve derhal 112 Acil Çağrı hattına ihbar edildi. Yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 6 helikopter, 4 uçak, 7 arazöz, 3 su tankeri, 1 dozer ve 50 personel ile müdahale edildi. Havadan ve karadan gerçekleşen müdahalenin ardından yangın, 10 dönümlük bir alanın zarar görmesine neden oldu.

Yangının çıkış nedenini belirlemek için başsavcılık tarafından soruşturma başlatıldı. Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, şüpheli ya da şüphelilerin yakalanması için çalışmalarını başlattı. Yangını çıkaran şüpheli, çevrede bulunan 70 güvenlik kamerasının kayıtlarının incelenmesi sonucunda tespit edilebildi. Fırat K. isimli şüpheli, polis tarafından düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Polise verdiği ifadede, garip sesler duyduğunu ve Muğla’da bir büyü olduğunu düşündüğünü belirten Fırat K., büyüyü bozmak için ormana gidip çakmağıyla yangını başlattığını açıkladı. Fırat K. ayrıca, yangından sonra evine giderek kıyafetlerini değiştirdiğini de itiraf etti.

Şüpheli Fırat K.’nin yangını çıkardıktan sonra çevrede bulunanlar tarafından cep telefonuyla kaydedilen bir görüntüsü de bulunuyor. İlgili kişinin terör bağlantıları da araştırılmaya devam ediyor. Fırat K., işlemlerinin tamamlanmasının ardından adli makamlara sevk edildi.