Mersin Sosyal Medya Olayı Hakkında İçişleri Bakanlığı Açıklaması

Mersin'de KYK yurdu önündeki cinsel saldırı iddiaları asılsız çıktı... İçişleri: Asılsız paylaşım yapan 15 kişi hakkında işlem başlatıldı

İçişleri Bakanlığı’ndan Yapılan Açıklamada: Mersin’de Sosyal Medya Paylaşımları İle İlgili

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, EGM Siber Daire Başkanlığı tarafından Mersin KYK Kız Yurdu’nda bir kız öğrencinin zorla araca bindirilip cinsel saldırıya uğradığı yönünde sosyal medya paylaşımları yapıldığı tespit edildi. Ancak Mersin Valiliği koordinasyonunda yapılan detaylı incelemede, öğrencilerle bire bir yapılan görüşmeler sonucunda olayın gerçek olmadığı ortaya çıktı.

İçişleri Bakanlığı, sosyal medyada provokatif paylaşımlar yapan 15 hesap hakkında “Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma” suçu kapsamında Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından inceleme başlatıldığını duyurdu. EGM Güvenlik Daire Başkanlığı ise, 15 hesap yöneticisi hakkında işlemlere başladı.

Öte yandan, siber devriyelerin sadece siber zorbalıklar, sapkın düşünce akımları ve kadına şiddet eğiliminde olanlarla değil, aynı zamanda yalan bilgileri yayınlayanlar ve dezenformasyon yapanlarla da mücadele ettiği vurgulandı. İçişleri Bakanlığı, halkı huzursuz eden, korku salmaya çalışan ve güvenliği tehdit eden her türlü olumsuzluğa karşı kahraman güvenlik güçleriyle kararlılıkla mücadele edileceğinin altını çizdi.

Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ise kanunların verdiği yetki çerçevesinde, suç ve suçlularla mücadele amacıyla internet ortamında 7/24 esasına göre sanal devriye faaliyetlerinin sürdürüldüğünü açıkladı.