Meteoroloji Tahminlerine Göre, Pus ve Sis Beklenen Bölgelerde Hava Sıcaklıkları Normallerde Seyredecek

Prof. Dr. Orhan Şen'den İstanbul için yağış uyarısı! Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'ya kar geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre, Doğu Anadolu’nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Marmara’nın doğusunda sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis görüleceği öngörülüyor. Hava sıcaklıkları ise mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle kuzeyden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, son hava durumu değerlendirmesinde şunları söyledi: Bu gece İstanbul’un kuzey ilçelerinde yerel olmak üzere sağanak yağış bekleniyor. Bugün ve hafta sonunda İstanbul’da sıcaklık 24 derece olacak. Pazartesi ise yağmurun etkisiyle sıcaklık 19 dereceye düşecek.

Bugün ülke genelinde yağış beklenmiyor. Sıcaklıklar genel olarak normal değerlerde seyredecek. Ancak gece gökyüzünün açık olması gece sıcaklıklarının düşmesine neden olacak. Pazartesi günü ise kuzey bölgeler ve Doğu Anadolu’ya yağış gelecek ve sıcaklıklar 4-5 derece azalacak. Ayrıca, Pazartesi günü Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun yüksek kesimlerine kar yağışı bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumu ve günün en yüksek sıcaklıkları ise şu şekilde:
– Ankara: Az bulutlu, 23 derece
– İstanbul: Parçalı ve az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra kuzey kesimleri yerel sağanak yağışlı, 24 derece
– İzmir: Parçalı ve az bulutlu, 27 derece
– Adana: Parçalı ve az bulutlu, 33 derece
– Antalya: Parçalı ve az bulutlu, 29 derece
– Samsun: Parçalı ve az bulutlu, 22 derece
– Trabzon: Parçalı ve az bulutlu, 22 derece
– Erzurum: Parçalı ve az bulutlu, 17 derece
– Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu, 28 derece

Cumartesi günü için beklenen hava durumu haritası aşağıda görülebilir.