MGK Toplantısında Türkiye’nin Milli Güvenliği Değerlendirildi

MGK’dan uyarı: Tüm terör uzantıları hedefimizde

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirildi. MGK bildirisinde Türkiye’nin milli güvenliği açısından önemli olan siyasi, askeri ve ekonomik gelişmeler değerlendirildi. Ayrıca 2024 yılında karşılaşılması muhtemel sorunlar ve bunlarla ilgili faaliyetler ve alınacak tedbirler üzerinde görüşüldü. Terör örgütleri PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ gibi tehditlere karşı yurt içinde ve yurt dışında başarılı operasyonların gerçekleştirildiği milli birlik ve beraberlik konuları MGK’ya sunuldu. Türkiye’nin milli güvenlik politikasının terör örgütleri üzerinden engellenemeyeceği vurgulandı.

MGK bildirisinde, ülkemiz için tehdit oluşturan tüm terör örgütlerini uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımız çerçevesinde hedef almaya devam edeceğimiz belirtildi. Irak ile artan temaslarımızın, terör örgütleriyle mücadelede somut adımların atılması ve bölgesel istikrarın sağlanması konularında önemli olduğu ifade edildi. Bölgenin refahı ve kalıcı barışın sağlanması için terörden arındırılmış bir güvenlik ortamının oluşturulmasının gerekliliği vurgulandı.

Gazze’de yaşanan İsrail saldırılarının bölgedeki barış ve güvenlik ortamını bozabileceği ve çatışmaların yayılmasına yol açabileceği belirtildi. Türkiye’nin Gazze’deki insani yardımların kesintisiz bir şekilde ulaştırılması, kan akışının durdurulması ve adil bir barışın sağlanması konusunda ısrarcı ve kararlı bir tutum sergilemeye devam edeceği vurgulandı.

Kızıldeniz’deki son gelişmelerin, Filistin meselesi ve küresel istikrara olan olumsuz etkilerinin çözüme kavuşturulmasının önemi vurgulandı. Ayrıca Rusya-Ukrayna Savaşı’nın bölgesel ve küresel riskleri artırdığı ve acil bir ateşkesle kalıcı barışın sağlanmasının önemine dikkat çekildi.

Milli güvenliğimiz için temel teşkil eden savunma sanayiindeki başarılarımızın yanı sıra uzay çalışmalarımızın da önemi vurgulandı. Bilim ve teknolojide yapılan atılımların çocuklarımızın hayalleri, gençlerimizin azmi ve ülkemizin potansiyeliyle birleşerek kararlılıkla sürdürüleceği ifade edildi.