MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldız, Mahalli İdareler Seçimleri Sonuçlarını Değerlendirdi

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yıldız: MHP, 220 belediye başkanlığı kazanmıştır

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldız, Mahalli İdareler Seçimleri Sonuçlarını Değerlendirdi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldız, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonuçları hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Yıldız, MHP’nin 31 Mart’ta gerçekleşen Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde toplam 807 yerde seçimlere girdiğini belirterek, “Batı demokrasilerine örnek olacak şekilde şeffaf, açık ve güvenli bir ortamda yapılan Mahalli İdareler Seçimleri’nde MHP, toplam 220 belediye başkanlığı kazandı” dedi. Yıldız ayrıca, seçim sonuçlarının YSK ve ilgili kurumlar tarafından kamuoyuyla paylaşıldığını vurguladı.

Yıldız, MHP’nin aldığı oy oranlarıyla ilgili olarak da şunları söyledi: “MHP’nin oy oranlarının gerçek dışı şekilde aktarıldığını görmekteyiz. Özellikle DEM’in oy oranı altında gösterilmesi için çaba sarf edenlerin kimler olduğunu bilmekteyiz. Mahalli İdareler Seçimleri’nde partilerin oy oranları il genel meclisi sonuçlarına göre hesaplanmaktadır. Yüksek Seçim Kurulu verilerine göre, 2024 Mahalli İdareler Seçimleri’nde il genel meclisi oy oranları şu şekildedir: AK Parti %32,16, CHP %23,19, MHP %16,62, DEM %7,89, YRP %6,5.”

CHP İstanbul’da Seçim Sonuçlarına İtiraz Etti

CHP İstanbul’da Seçim Sonuçlarına İtiraz Etti

Cumhuriyet Halk Partisi’nin İstanbul’da gerçekleştirdiği açıklamaya göre, Arnavutköy, Bahçelievler, Fatih, Pendik, Ümraniye ve Zeytinburnu ilçelerinde seçim sonuçlarına itiraz edildi. Arnavutköy ilçesindeki partililer, geçici seçim kurulu önünde toplanarak tepkilerini dile getirdi. CHP’nin Arnavutköy Belediye Başkan Adayı Tekin Aras da olay yerine gelerek kalabalığı selamladı ve durumu değerlendirdi.

Aras’ın konuşmasında, “Hepimiz irademizi korumak adına bir aradayız. İstanbul’da önemli kararlar alınmaktadır. Örneğin Gaziosmanpaşa’da, iddia ettiğimiz gerekçelerden çok azıyla dahi tekrar oylar sayılmaktadır. Bu duruma itiraz ettik. Tüm oyların yeniden sayılmasını talep ediyoruz. 63 sandığın neden geçersiz sayıldığı belirsizdir. Ayrıca, neden geçersiz sayıldığı açıklanmayan 26 sandık daha bulunmaktadır. Yaklaşık 69 sandıkta hatalı oy girişleri olduğunu belirtiyoruz. Ayrıca, Yüksek Seçim Kurulu’nun verileriyle çelişen 51 sandık vardır. Oy kaydırma şüphesi bulunan 8 sandık da mevcuttur. Toplamda yaklaşık 250 sandık üzerinde durmaktayız, bu da 55 bin oya tekabül etmektedir. Bu nedenle seçim sonuçları üzerinde etkili olabilecek kadar büyük bir sayıdır. İtiraz süreci devam etmektedir ve henüz bir karar verilmemiştir. Bu süreç demokrasi yarışıdır ve adalete, hukukun üstünlüğüne inancımız tamdır.” ifadelerine yer verildi.

Konuşmanın ardından Tekin Aras, vatandaşları sakin olmaları konusunda uyararak polisin süreci takip etmesi gerektiğini vurguladı ve kalabalığın dağılmasını sağladı.