MHP Genel Başkanı Bahçeli: Siyasi Gerilimler Geçicidir, Yeni Masa Hazırlığı Süreci Devam Ediyor

MHP lideri Devlet Bahçeli: Komşuya verilecek ev olmadığı anlaşılmıştır

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün düzenlediği basın toplantısında şu konuları öne çıkardı:

– Siyasi partiler arasındaki gerilimin geçici olduğunu ve yeni bir masanın hazırlığı sürecinin devam ettiğini belirtti. Bahçeli, “Birbirlerine demedik laf bırakmıyorlar fakat bu geçicidir, yine birbirlerinin kapılarına yüz sürmeleri bir siyaset gerçeğidir” dedi.

– MHP lideri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Gazi Meclis’i karalama çabalarını eleştirerek, “Tavşan adayıyla değişim taleplerini kurnazca göğüslemeye çalışması işin özünde bir zillettir” ifadelerini kullandı. Bahçeli, Kılıçdaroğlu’nun TSK’ya iftira attığını ve milletvekilliğinin düşürülmesi gerektiğini söyledi.

– Anayasa Mahkemesi’nin HDP ve Yeşil Sol Parti’nin faaliyetlerine göz yumarak bölücülüğe destek verdiğini savundu. Bahçeli, “Anayasa Mahkemesi neyi bekliyor?” şeklinde konuştu.

– Bahçeli, Ermenistan’ın ateşle oynamaktan vazgeçmesi gerektiğini ve Karabağ sorununun çözümünün önemli olduğunu vurguladı.

– Türkiye’nin AB üyeliği sürecine değinen MHP lideri, AB’nin Türkiye’yi istemediğini ve bu sürecin noktalanması gerektiğini belirtti. Bahçeli, “AB madem bizi istemiyor, biz de onları istemediğimizi, üyelik serüveninin bir an evvel noktalanması görüşümüzü paylaşıyoruz” dedi.

Bahçeli’nin basın toplantısında yaptığı açıklamaların ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan MHP lideri, Cumhur İttifakı’nın genel olarak il ve ilçelerde masaya oturacağını belirtti. Tavşan aday konusuna değindiğinde ise Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday gösterilme arzusu olduğunu ve bu konuda saygı gösterilmesi gerektiğini ifade etti. İYİ Parti’ye komşuluk çağrısının geçerli olmadığını da belirten Bahçeli, “Mahallede komşuya verilecek ev olmadığı anlaşılmıştır” dedi.

MHP’nin 14. Olağan Büyük Kurultayı’nın ise 17 Mart 2024 tarihinde yapılacağını duyuran Bahçeli, kongrelerin yüksek bir katılım ile gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.