“MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Gazze’deki İnsanlık Hakkında Konuştu”

Bahçeli: Yola revan olmazsam namerdim

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında yaptığı konuşmasında önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaların, milletine, devletine, insanlık onuruna ve gelecek nesillere duyduğu sorumluluğun bir yansıması olduğunu belirtti. Ayrıca, bazı kişilerin kendisine yönelik alaycı bir üslupla karalama kampanyasına katıldığını ifade etti. Ancak Bahçeli, bu durumdan etkilenmeyeceğini ve kendi anlayışı doğrultusunda ilerleyeceğini belirtti.

Özellikle Gazze’deki çocuklara yardım etmek ve insanlık mevziine katkıda bulunmak için gereken şartlar oluştuğunda hiç tereddüt etmeden yola çıkacağını sözlerine ekleyen Bahçeli, devletin isteği ve milletin desteği olması durumunda gerekirse sapan taşıyla bile füzeye karşı mücadele edeceğini vurguladı.

Bahçeli, “Bu vatanın çocuklarını ateşe atmak istiyorlarmışız, ne işimiz varmış Gazze’de?” diyerek bu ifadenin sahiplerinin vicdanen ve kalben yanmış bir avuç çapulcu olduğunu belirtti. Mazlumların durumu kendilerini derinden etkilediğini ifade eden Bahçeli, Filistin’deki durumun sadece bu bölgeyle sınırlı olmadığını ve Türkiye’nin de kuşatılma amaçlandığını söyledi. Bahçeli, zulme karşı tarafsız kalmak namussuzluk olduğunu dile getirdi ve Türkiye’nin namuslu bir ülke olduğunu vurguladı.

Bahçeli, 24 saatlik sürenin dolmasıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin, insanlık adına barış ve çözüm iklimini sağlamak ve garantörlük mekanizmasını kurmak için her türlü müdahaleye hazır ve kararlı olması gerektiğini belirtti. Bahçeli, geri adım atmadıklarını ve BM ve İslam İşbirliği Teşkilatı’ndan umut olmadığını ifade etti. Bu nedenle Gazze’nin korunması ve desteklenmesi görevinin Türk milletinin üzerinde olduğunu sözlerine ekledi. Ya kalıcı barış için taraflar masaya oturacak ya da Türkiye Cumhuriyeti, tüm ihtimalleri göz önünde bulundurarak Gazze’ye karşı tepkisini üst düzeyde ve en hızlı şekilde gösterecektir.