MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Türkiye’nin Yeni Yüzyılına Vurgu Yaptı: “Türk ve Türkiye Yüzyılı”

Bahçeli’den Akşener’e ‘Can’ cevabı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti toplantısında dikkat çeken bir konuşma gerçekleştirdi. Bahçeli, Türkiye’nin hızla akan tarih sürecinde yeni bir yüzyıla giriş yaptığını belirtti ve bu yüzyılın Türk ve Türkiye Yüzyılı olarak adlandırıldığını vurguladı. Türk tarihinin yeni bir döneminin eşiğinde olunduğunu ifade eden Bahçeli, yeni yüzyılın öznesinin Türkiye Cumhuriyeti olacağını dile getirdi. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun şükürler olsun şölen havasında kutlandığını belirten Bahçeli, jetler ve kahraman askerlerimizin güven verdiğini ve düşmanlara korku saldığını sözlerine ekledi. Bahçeli, “Türkiye Cumhuriyeti ebediyen yaşasın” diyerek vurgusunu pekiştirdi.

MHP lideri ayrıca geçtiğimiz haftalarda kendisine yönelik yapılan bir açıklamaya da değindi. “Canını cebine koyar Gazze’ye gidersin” ifadelerinin şaşırtıcı olmadığını söyleyen Bahçeli, bizde cüzdanda, çek karnesinde olduğu gibi canı cebine koyacaklarının değil, gerektiğinde feda edilecek olan canlar olduğunu vurguladı. Bahçeli, şüpheli para alışverişi yapanların canlarını cebine koyanların kötü alışkanlıklarını itiraf ettiğini ve rezil olduğunu belirterek, bu tür davranışların kabul edilemez olduğunu söyledi.

İsrail’i savaş suçlusu olarak nitelendiren Bahçeli, küresel adaletin bir gün ona karşı hüküm vereceğini belirtti. Türk milletinin Gazze’deki katliamlara sessiz kalmayacağını ifade eden Bahçeli, Cumhuriyet kutlamalarını örtbas etmek için büyük bir Filistin mitinginin planlandığını iddia etmenin yalan ve iftira olduğunu dile getirdi. Cumhuriyet’in 100. yılında CHP yöneticilerinin neden büyük bir kongre düzenlemediklerini sorgulayan Bahçeli, Cumhuriyet’in unutulamayacağını ve unutturulamayacağını vurguladı. Bahçeli, Filistin’e bakıldığında yaşanan acıları hatırladıklarını ve Filistin’in güvenliğinin Türkiye’nin güvenliği olduğunu belirtti. Her türlü olasılığı hesaba katarak tetikte ve teyakkuzda olunması gerektiğini de ekledi.

Bahçeli’nin grup toplantısında dikkat çeken bir diğer detay ise Cumhuriyet’in 100. yılına özel yaptırdığı özel tasarım yüzük ve rozetti oldu. Yüzük ve rozette, ay ve yıldızın arasından çıkan bir bozkurtun yer aldığını ve tasarımda “100 Yıl” ve “Türkiye Cumhuriyeti” ibarelerinin bulunduğunu belirtti. Toplantının ardından gazetecilere yüzüğünü ve rozetini gösteren Bahçeli, anlamını açıkladı.