Michael Schumacher’in Sağlık Durumu Hala Belirsizlik İçinde

Michael Schumacher hakkında yaptığı skandal şaka tepki çekti! Antonio Lobato herkesten özür diledi...

Michael Schumacher’in 2013 yılında geçirdiği büyük kayak kazasının üzerinden neredeyse 10 yıl geçti, ancak son durumu hala gizemini koruyor. Schumacher, Eylül 2014’te ailesiyle beraber ABD’nin Wisconsin eyaletindeki Lake Geneva bölgesine taşındı ve orada özel bir sağlık ekibi tarafından titizlikle bakılmaya devam ediyor.

Maalesef Schumacher’in sağlık durumuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadığından, kesin bir bilgiye sahip değiliz. Bazı iddialara göre Schumacher felç geçirdi ve sadece gözleriyle iletişim kurabiliyor. Ancak ailesi tarafından yapılan resmi bir açıklama olmadığı için bu iddialar sadece spekülasyonlardan ibaret kalıyor.

Yakın arkadaşı İsviçreli gazeteci Roger Benoit, yaptığı bir röportajda Schumacher’in durumu hakkında bazı iddialarda bulunmuştu. Benoit, “Bu sorunun tek bir cevabı var, oda oğlu Mick’in yaptığı nadir röportajlardan birinde verdiği cevap. O zaman şöyle demişti: ‘Babamla konuşabilmek için her şeyi verirdim’. Kazanın üzerinden 3500 gün geçti ve durumu umut kırıcı” ifadeleriyle felç iddialarını güçlendirmişti.

Son zamanlarda Michael Schumacher’in sağlık durumuyla ilgili bir tartışma daha ortaya çıktı. İspanyol F1 gazetecisi Antonio Lobato, DAZN’da yayınlanan bir programda Schumacher’in sağlık durumuyla dalga geçen bir şaka yapmıştır. Bu skandal görüntüler sosyal medyada hızla yayıldı ve büyük tepki topladı. Lobato, yayınladığı bir video aracılığıyla kamuoyundan ve Schumacher ailesinden özür diledi.

Lobato, “Dün Japonya Grand Prix programı sırasında, kötü niyetim olmadan bir hata yaptığımı itiraf etmeliyim. Bu sadece bir sakarlık ve kendimi doğru ifade edememe hatasıydı. Özür diliyorum ve böyle bir konuda şaka yapmamam gerektiğini kabul ediyorum. Schumacher ile dalga geçmek istemedim, hata yaptım” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Sonuç olarak, Michael Schumacher’in sağlık durumu hala belirsizliğini koruyor ve ailesi resmi bir açıklama yapmadığından dolayı spekülasyonlara ve tartışmalara konu olmaktan maalesef kaçınamıyor.