Milli Eğitim Bakanı, Öğretmenlerin Taleplerini Karşılayan Yeni Düzenlemeleri Açıkladı.

Son dakika! Bakan Tekin'den öğretmenlere müjde! 'Hayırlı olsun' diyerek duyurdu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlerin sıklıkla gündeme getirdiği zorunlu hizmet affının gerçekleştiğini duyurdu. 16 Haziran tarihi itibariyle yürürlüğe giren düzenlemeyle, MEB kadrosuna girmiş yönetici ve öğretmenlerin zorunlu çalışma yükümlülükleri kaldırıldı. Ayrıca, Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonu Desteklenmesi Projesi (PİKTES) kapsamında kadrolu öğretmenliğe geçen personelin hizmet sürelerine dahil edileceği açıklandı.
 
Bakan Tekin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, öğretmenlerin sıkça sorduğu zorunlu hizmet affının gerçekleştirildiğini belirterek, bu düzenlemenin özellikle deprem bölgesindeki öğretmenler için önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca, PİKTES öğretmenlerinin proje çalışmalarının hizmet sürelerine dahil edileceğini de açıkladı.
 
Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle, yabancı uyruklu öğrencilerin eğitimine yönelik Bakanlık tarafından yürütülen projelerde görev alan öğretmenlerin hizmet puanları dahil edilecek. Ayrıca, MEB kadrosuna girmiş yönetici ve öğretmenlerin zorunlu çalışma yükümlülükleri de kaldırılmış oldu.