Milli Eğitim Bakanı Van’da Eğitim-Öğretim İncelemeleri Gerçekleştiriyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: 'Van'da 2002 yılına göre derslik ve öğretmen sayısı 3'e katlandı'

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, Van’a çeşitli incelemeler ve ziyaretler yapmak üzere geldi. Bakan Tekin’i Ferit Melen Havalimanı’nda Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, Ak Parti İl Başkanı Emre Güray ve kurum amirleri karşıladı. İlk olarak Vali Balcı’yı makamında ziyaret eden Bakan Tekin daha sonra valilikte gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına katıldı. Toplantının ardından açıklama yapan Bakan Tekin, 20 milyonu aşkın çocuk ve gencin pazartesi günü eğitime başlayacağını belirterek, “Ailelerimizde, velilerimizde ve öğretmenlerimizde heyecan var. Bakanlık merkez teşkilatında da heyecan yok. Eksikleri tespit etmek ve tedbirler almak için il il geziyoruz. Eğitim-öğretim yılını kazasız belasız geçirmeyi umuyoruz. Öğretmenlerimiz, velilerimiz ve öğrencilerimize başarılı, mutlu ve sağlıklı bir eğitim-öğretim yılı diliyorum. Umarım geçmiş yıllardaki felaketlerle tekrar imtihan olmayız. Bu yıllarda yaşadığımız salgın, deprem gibi olaylardan dolayı eğitim süreci aksadı. Şu an daha fazla çaba göstermemiz gerekiyor” dedi.

Bakan Tekin, Van’da eğitim-öğretimle ilgili yapılan toplantı hakkında konuşarak şunları söyledi:
“Van’da uyumlu bir çalışma var. Valimiz aynı zamanda Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yerine getiriyor. Bu durum bizim için büyük bir avantaj. Milli Eğitim Bakanlığı olarak en çok zorlandığımız konulardan biri okul yatırımları için arazi bulma sorunudur. Aynı şekilde yerel yönetimlerin okulların ihtiyaçlarını karşılamada bize büyük destek sağladığını görüyoruz. Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bu konuda bize büyük destek oluyor. Kendisine teşekkür ediyoruz. Siyasetçilerimizle de uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. Bu durumun Van’ın eğitim-öğretim sürecine büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Burada büyük bir şansımız var. Biz de bu yerleri öncelikli olarak değerlendiriyoruz. Önümüzdeki yatırım döneminde burada ihtiyaçları giderecek bir destek olacağız.”

Bakan Tekin, Van’da öğretmen ve derslik sayısının arttığına dikkat çekerek, “2002 yılında 6 bin 85 öğretmen görev yapıyorken, şu anda 18 bin 390 öğretmenimiz var. Öğretmen sayımız üçe katlanmış durumda. Aynı şekilde derslik sayısı da arttı. 2002-2003 yılında 3 bin 695 derslik bulunurken, şu anda 11 bin 464 derslik mevcut. Derslik başına düşen öğrenci sayısı da azalmış durumda. Bu sonuçlar gerçekten önemli göstergelerdir. Bu iyileşmeyi daha da ileriye taşımak için çaba göstereceğiz. Destek olan herkese teşekkür ediyorum. Van’daki vatandaşlarımıza ve öğrencilerimize başarılı, mutlu ve sağlıklı bir eğitim-öğretim yılı diliyorum. Ülkemizde başka felaketler yaşamadan eğitim sürecimizi tamamlayacağımızı umuyorum” diye konuştu.

Bakan Tekin, daha sonra AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.