Milli Güvenlik ve Hava Savunma Sistemleri Önemli

‘Hava savunmamızı güçlendirelim’

Milli Güvenliğimiz Önemli: Hava Savunma Sistemlerimizi Güçlendirmeliyiz

İçinde bulunduğumuz değişen tehdit ortamına dikkat çeken Bağcıoğlu, “İran-İsrail gerginliği, Rusya-Ukrayna savaşı ve Husilerin Kızıldeniz’deki saldırıları, hava savunma sistemlerimizi güçlendirmemiz gerektiğini gösteriyor” dedi.

Milli güvenliğimizin temel öncelik olması gerektiğini vurgulayan Bağcıoğlu, şu ifadeleri kullandı: “Bu tecrübelerden yola çıkarak, hava savunma sistemlerimizi güçlendirmeli ve yeni tedbirler belirlemeye öncelik vermeliyiz. Özellikle yeni milli hava savunma sistemlerimizin ve S-400’lerin katılımıyla geniş kapsamlı bir ‘Ateş Serbest Tatbikatı’ düzenlenmeli, bu sistemlerin etkinliği basına ve kamuoyuna gösterilmelidir.”

İHA/Dron tehdidine karşı korunmanın önemine değinen Bağcıoğlu, “Çok yönlü bir yaklaşım benimsenmeli; gelişmiş hava savunma sistemleri, elektronik harp, siber güvenlik, istihbarat ve keşif yetenekleri güçlendirilmelidir. Bölgemizdeki çatışmalardan aldığımız dersler ışığında, hava savunma sistemlerimizi sürekli geliştirmeli, milli sistemlerin üretimine ağırlık vermeli, caydırıcılığımızı artırmalı ve uluslararası işbirliğine önem vermeliyiz” şeklinde konuştu.