Milli Savunma Bakanı Güler’den Önemli Toplantı Açıklamaları

Bakan Güler: Efes Tatbikatı’na 50 ülke ve 11 binden fazla personel katılacak

MİLLİ SAVUNMA BAKANI YAŞAR GÜLER BAŞKANLIĞINDA GENELKURMAY BAŞKANI ORGENERAL METİN GÜRAK İLE YAPILAN TOPLANTIYA YANSITILAN BİLGİLER

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler başkanlığında Gerçekleştirilen video telekonferans toplantısında Terörle mücadele ve devam eden faaliyetlere ilişkin önemli kararlar alındı. Bakan Güler, kilit isimlerle bir araya gelerek yurt içindeki ve sınır ötesindeki birliklerin komutanlarıyla bilgi paylaşımında bulundu ve yapılacak çalışmalara ilişkin talimatlar verdi.

Bakan Güler, toplantıda belirterek şunları söyledi: “Değerli silah arkadaşlarım, sizleri sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum. Millî mücadelemizin simgesi olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı coşkuyla kutladık. Bu anlamlı gün vesilesiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve millî mücadele kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle yâd ediyoruz.”

Toplantıda ayrıca başta İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi olmak üzere hayatını kaybeden siyasetçilere ve İran vatandaşlarına Allah’tan rahmet dileyen Bakan Güler, yapılan çalışmalarla ilgili detayları paylaştı. Güler, “Görevini başarıyla tamamlayan AKINCI İHA’mızın İran hava sahasındaki kurtarma operasyonunda önemli bir rol oynadığını görmekten gurur duyuyoruz. Hızlı koordinasyon ve iş birliği ile gerçekleştirilen bu operasyon, silah arkadaşlarımızın üstün başarılarını bir kez daha gözler önüne sermiştir” dedi.

Bakan Güler, son dönemde gerçekleştirilen tatbikatlarla ilgili de değerlendirmelerde bulunarak, Türk Silahlı Kuvvetlerinin gücünü vurguladı. “Silahlı Kuvvetlerimizin disiplini, kabiliyeti ve cesaretiyle dünya standartlarında bir ordu olduğunu gözlemliyoruz. Efes Tatbikatı gibi küresel boyutta gerçekleştirilen tatbikatlar, ordumuzun etkinliğini artırmakta ve bölgesel barışa katkı sağlamaktadır” açıklamasını yaptı.

Ek olarak, Efes Tatbikatı’na katılacak ülke ve personel sayısındaki artışa dikkat çeken Bakan Güler, Türk Silahlı Kuvvetlerinin imkân ve kabiliyetlerini ulusal ve uluslararası platformlarda sergilemenin önemini vurgulayarak, katılımcılara başarılar diledi.