Milli Savunma Bakanlığı: ABD ve PKK/YPG terör örgütü arasındaki işbirliği tepki çekiyor

MSB’den ABD’ye tatbikat tepkisi... Terörle mücadele teröristle yapılmaz

Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri, ABD ve PKK/YPG terör örgütünün Haseke/Kamışlı’da gerçekleştirdiği ortak silahlı tatbikata ilişkin tepkilerini dile getirdi. Bakanlık kaynakları, “ABD’nin DEAŞ’la mücadele bahanesiyle PKK/YPG terör örgütüne verdiği desteğin devam ettiğini görmekteyiz. Terör örgütleri arasında işbirliği yaparak terörle mücadele edilemez. Yani, terörle mücadele edilmez teröristlerle. Dost ve müttefik ülkelerden beklentimiz, PKK/YPG terör örgütüne sağlanan yardım ve desteğin durdurulması ve samimi bir şekilde terörle mücadelemize destek verilmesidir,” şeklinde konuştu.

Kaynaklar ayrıca KKTC’deki yol gerginliğiyle ilgili olarak da görüşlerini belirtti. “BM Barış Gücü’nün Rumların yaptığı yola müdahale etmeyip Pile-Yiğitler yoluna müdahale etmesi, BM’nin tarafsızlık ilkesine aykırı bir durumdur. Bu durumu kesinlikle kınamaktayız. Yolun yapımına ilişkin kararı da KKTC verecektir,” ifadesini kullandı.

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Albay Zeki Aktürk, basın bilgilendirme toplantısında yaptığı açıklamalarda ise şu bilgileri paylaştı: “Son bir hafta içerisinde Irak ve Suriye’nin kuzeyinde toplamda 40 terörist etkisiz hale getirildi. Ayrıca illegal yollarla geçmeye çalışan 351 kişi yakalandı. Bu kişilerin arasında 10 FETÖ üyesi ve 11 terör örgütü mensubu bulunuyor.”