Milli Takımımız Ermenistan ile Berabere Kaldı: EURO 2024 Elemeleri D Grubu’ndaki Mücadelede Gol Sesleri Çıkmadı

Bertuğ Yıldırım hayat verdi! (ÖZET) Türkiye-Ermenistan milli maç sonucu: 1-1

Milli Takımımız, EURO 2024 Elemeleri D Grubu’ndaki 5. maçında Ermenistan’ı ağırladı. Eskişehir Yeni Stadyumu’nda oynanan ve Daniele Orsato’nun yönettiği mücadelede gol sesi çıkmadı. Ermenistan’ın 49. dakikada Artak Dashyan’ın attığı gole, 88. dakikada Bertuğ Yıldırım’ın cevabı geldi ve Ay Yıldızlılar sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı.

Maç boyunca istediğimiz galibiyeti alamadık. Önceden deplasmanda mağlup ettiğimiz Ermenistan’ı bir kez daha yensek, hem zirvedeki yerimizi sağlamlaştırır hem de rakiplerimizle puan farkını daha da açma imkanı yakalardık. Ancak maç berabere sonuçlandı.

Gruptaki diğer maçta Hırvatistan, Letonya’yı 5-0 mağlup etti. Bu sonuçların ardından A Milliler, 5. maçında 10 puanla liderliğini sürdürdü. Grupta kalan üç maçımızı sırasıyla Hırvatistan (deplasman), Letonya ve Galler (deplasman) ile oynayacağız.

Karşılaşmanın dakikalarına gelirsek; Ermenistan’ın tehlikeli şutunda Mert Günok son anda topu kornere çeldi. Kerem Aktürkoğlu’nun sol çaprazdan şutu kaleci tarafından kornere çıkarıldı. Cengiz Ünder’in kullandığı köşe vuruşunda Barış Alper’in kafa vuruşu auta gitti.

İlk yarıda başka gol sesi çıkmadı ve ilk 45 dakika 0-0’lık eşitlikle sona erdi. İkinci yarıda, Dashyan’ın attığı golle Ermenistan öne geçti. Ancak Ay Yıldızlılar mücadele etmeye devam etti ve 88. dakikada Bertuğ Yıldırım’ın golüyle beraberliği yakaladı. Maçın sonunda ise başka gol olmadı ve mücadele 1-1 berabere sonuçlandı.

Eskişehir Yeni Atatürk Stadyumu’nda oynanan maçı Daniele Orsato yönetti. Türkiye’nin sahaya sürdüğü kadro ise şu şekildeydi: Mert Günok, Zeki Çelik, Merih Demiral, Çağlar Söyüncü, Cenk Özkacar, İsmail Yüksek, Orkun Kökçü, Hakan Çalhanoğlu, Kerem Aktürkoğlu, Cengiz Ünder, Barış Alper Yılmaz.

Ermenistan’ın kadrosunda ise Chanharevich, Haroyan, Mkrtchyan, Iwu, Spertsyan, Zelarayan, Ranos, Harutyunyan, Dashyan, Tiknizyan ve Bichakhciyan gibi oyuncular vardı.

Maçta sırasıyla 49. dakikada Dashyan (Ermenistan) ve 88. dakikada Bertuğ Yıldırım (Türkiye) gol attı. Sari kartlar ise Çağlar Söyüncü, Bertuğ Yıldırım, Melih Demiral (Türkiye) ve Bichakhciyan, Chanharevich, Haroyan (Ermenistan) tarafından görüldü.