“Milli Yüzücü Deniz Kayadelen, Manş Denizi’ni Başarıyla Geçti: Tarihi Bir Başarıya İmza Attı”

Deniz’in Manş zaferi

Milli yüzücü Deniz Kayadelen, önceki gece yarısı harekete geçerek büyük bir hayalini gerçekleştirdi. İngiltere’nin Dover kasabasına bağlı Samphire Hoe kıyılarından başlayan yolculuğuyla, İngiltere ile Fransa arasındaki Manş Denizi’ni geçti. 16 derecelik deniz suyunda soluksuz yüzen Kayadelen, 15 saat 8 dakika süren bir çaba sonucu Fransa’nın Strouanne plajına ulaştı. Dalgalara meydan okuyarak yaklaşık 57 kilometrelik bir mesafeyi yüzerek aşan başarılı yüzücü, Manş Denizi’ni geçen kadınlarda 5. Türk, genel sıralamada ise 17. olarak kayıtlara geçti.

Bu tarihi başarıda Kayadelen’e antrenörü Kamil Resa Alsaran ve yüzücü Emre Deliveli eşlik etti. Dondurucu soğuğa sahip dalgalı sularla mücadele eden Kayadelen, zorlu bir maratonu tamamladığını ve bir ara bırakmayı bile düşündüğünü ifade etti. Uzun süren yüzüşünde üçüncü saatte elleri ve ayakları uyuşan Kayadelen, dördüncü saatte enerjisinin tükendiğini, onuncu saatte ise pes etmeyi düşündüğünü dile getirdi. Ancak antrenörüne sorduğu “Karayı gerçekten görebilecek miyim?” sorusuna aldığı cevaptan ilham alarak motivasyonunu korudu. Acıya rağmen pes etmeyen Kayadelen, gururla Fransa sahillerine ulaşarak Türk bayrağını dalgalandırdı. Kendini çok mutlu hisseden yüzücü, herkesin hayallerini gerçekleştireceği anları diledi ve limitlerin ötesinde mucizelere inanmayı sürdürdüğünü belirtti.

Antrenörü Kamil Resa Alsaran ise Kayadelen’in bu başarıya 3 yıldır hazırlandığını söyledi. Daha önce Manş Denizi’ni iki kez geçmiş biri olarak, deneyimlerini Kayadelen ile paylaştığını dile getiren Alsaran, Kayadelen’in hırslı ve azimli bir sporcu olduğunu vurguladı. Soğuk suya alışmak için buz kampları düzenlediklerini ve hatta uluslararası buz yarışmalarında Türkiye’yi başarıyla temsil eden Kayadelen’in dünya şampiyonu olduğunu belirtti. Alsaran, zor hava koşullarında gerçekleşen uzun mesafe geçişlerinde birçok zorluk yaşandığını ancak Kayadelen’in kalçası, beli, boğazı ve omuzlarının ağrımasına rağmen hedeflerinden vazgeçmediğini ve ilaçlarla bu zorlukları aştığını ifade etti. Türk bayrağını yerel halkın huzurunda gururla açan yüzücülere büyük bir sevinçle şahit olduklarını söyledi.