MİT, Hüseyin Piran Kod Cahit AKTAY’ın Pençe-Kilit Harekât bölgesindeki terörist faaliyetlerini engelledi.

MİT'ten nokta operasyon... Terör örgütü PKK/KCK'lı Cahit Aktay etkisiz hale getirildi

MİT, Hüseyin Piran Kod Cahit AKTAY’ın, Pençe-Kilit Harekât bölgesindeki güvenlik güçlerimize karşı silahlı eylem hazırlığı içerisinde olan örgüt mensuplarına silah ve mühimmat sağladığı bilgisini elde etti. Cahit AKTAY, 2016 yılında Şırnak/Beytüşşebap bölgesinde askeri geçişin yapıldığı yere mayın döşeyerek bu mayınların patlaması sonucu 3 asker ve 2 korucunun şehit olduğu bir eyleme katıldı. MİT, bu tespitlerin ardından Cahit AKTAY’ı öncelikli olarak hedef alınacak kişiler listesine dahil etti. Cahit AKTAY, örgütün üst yönetimi tarafından özel olarak Pençe-Kilit operasyonlarına karşı koymak için görevlendirilmişti. Ayrıca, Hüseyin Piran Kod Cahit AKTAY terörden arananlar listesinde “Turuncu Kategoride” bulunuyordu.

MİT, Cahit AKTAY’ın etkisiz hale getirilmesi için özel eğitimli ajanlarını görevlendirdi. Sahada çalışan ajanlar, uzun süren çalışmalar sonucunda Hüseyin Piran Kod’un yerini belirledi. Güvenlik güçlerimize karşı eylem hazırlığında olan teröristlere silah ve mühimmat sağlamak amacıyla bir araya gelen Cahit AKTAY ve beraberindeki teröristler, nokta operasyonla etkisiz hale getirildi.

Hüseyin Piran Kod Cahit AKTAY, PKK/KCK kırsal kadrolarına 2008 yılında katıldı. 2009-2012 yılları arasında Irak’ın kuzeyinde bulunan Kandil bölgesinde bulundu. 2012-2015 yılları arasında Kato/Jirka bölgesine geçerek örgütsel faaliyetlere katıldı. 2015 yılında Kato alanında örgütün lojistik sorumlusu olarak görevlendirildi. 2016 yılında Şırnak/Beytüşşebap’ta askeri geçişin yapıldığı yere mayın döşeyerek 3 asker ve 2 korucunun şehit olduğu eylemi planlamıştır. 2018 yılında Irak/Mahmur’da Birlik komutanı olarak görev almıştır. En son 2019 yılı itibariyle K.Irak/Metina alanında örgütün maliye ve lojistik sorumlusu olarak faaliyet göstermekteydi. Hüseyin Piran Kod Cahit AKTAY terörden arananlar listesinde “Turuncu” kategoride yer almaktaydı.