MİT, İzmir Adliyesi Saldırısı’nın Talimatını Veren Teröristi Öldürdü, MSB’den Tel Rıfat ve Münbiç Operasyonlarında 41 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

MİT’ten şehit Fethi Sekin operasyonu

İzmir Adliyesi saldırısında polis memuru Fethi Sekin’in şehit olmasıyla sonuçlanan saldırının talimatını verdiği tespit edilen “Alişer Çiya” kod adlı terörist Abdulkahar Karasaç, MİT tarafından hedef alındı ve Irak’ın kuzeyindeki konumu tespit edildi. Saha ajanları tarafından takip edilen Karasaç’, PKK’nın sözde özel güç biriminde sorumlu düzeyde faaliyet göstermekte ve örgüt tarafından kullanılan hava araçlarını geliştirmektedir. PKK örgütü ile bağlantılı olarak Türkiye’ye yönelik maket uçak ve dron saldırılarını planladığı ve uyguladığı bilinmektedir. Milli İstihbarat Teşkilatı’nın saha ajanlarından gelen son bilgilerle Karasaç’ın öldürülmesine yönelik bir operasyon planlandı. Nokta operasyonu ile Irak’ın kuzeyinde öldürülen Karasaç’ın terör örgütünün sözde İstanbul özel güç yapılanmasında yer aldığı ve Sekin’in şehit edildiği örgüt üyeleri arasında olduğu belirtiliyor.

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı, Suriye’nin kuzeyindeki Tel Rıfat ve Münbiç bölgelerinde gerçekleştirilen terör hedeflerine yönelik operasyonlarda 41 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. PKK/YPG üyeleri tarafından gerçekleştirilen roketli saldırıların hedefi olan Kilis Öncüpınar’a yapılan atakların ardından başlayan operasyon, yerli üretim mühimmatlarla gerçekleştirildi. Saha ajanları tarafından belirlenen hedeflere kara ateş destek vasıtaları ile yapılan operasyonlar SİHA’lar tarafından da desteklendi. Yerli mühimmatlar kullanılarak terör örgütüne ait aralarında sözde karargâh, barınak ve sığınakların da yer aldığı çok sayıda hedef vuruldu ve 41 terörist öldürüldü. Öncüpınar saldırılarını planlayan teröristlerin de hedef alındığı operasyonda, hafta sonundan bu yana toplamda 53 terörist öldürüldü. Milli Savunma Bakanlığı sözcüsü yaptığı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin teröristleri kazdıkları çukurlara gömmeye devam edeceğini vurguladı.