MİT Operasyonu: Teröristler Süleymaniye’de Etkisiz Hale Getirildi

MİT'ten nokta operasyon! Süleymaniye'de 2 terörist etkisiz hale getirildi

MİT İki Teröristi Süleymaniye’de Etkisiz Hale Getirdi

MİT tarafından yürütülen istihbarat ağı sayesinde, iki teröristin son olarak Süleymaniye kırsalında bulunan İran sınırındaki Pencevin bölgesinde faaliyet yürüttükleri tespit edildi. Örgüt üst yönetimi ile yakın ilişki içinde oldukları belirlendi.

MÜ yeaklahte fasf ar

İki terörist, PKK/KCK’lı Berfin Roj kod Caize Selber ve Tekoşin Dilgeş kod Emine Ulaş, örgüt üst düzey yöneticileri ile yakın ilişki içinde bulundukları öğrenildi. Aldıkları talimatlar doğrultusunda bölge halkını vergilendirme adı altında haraca bağladıkları, Türk güvenlik güçlerine yönelik saldırılar için kadro temin etmekte, örgüte lojistik destek sağlamaktaydılar.

İki teröristin ayrıca terör örgütüne katılım yapacak gençleri tespit ve teşvik ettikleri, ideolojik propaganda ile manipüle ettikleri ve Türkiye’deki gençlik yapılanması mensuplarına eylem amaçlı talimatlar ilettiği belirlendi. PKK/KCK mensupları Caize Selber ile Emine Ulaş, MİT’in hedef listesinde yer alıyordu. Yerleri tespit edilen iki terörist Irak/Süleymaniye kırsalında MİT operasyonu ile etkisiz hale getirildi.

Berfin Roj ve Tekoşin Dilgeş Kimdir?

Berfin Roj kod Caize Selber, 1999 yılında terör örgütünün gençlere yönelik propagandalarından etkilenerek PKK/KCK kırsal kadrolarına katıldı. Silahlandırılarak Tunceli ve Erzurum’da savaşması için zorlandı. 2022 yılına kadar Kandil, Asos, Zap, Mahmur, Haftanin ve Hakurk alanlarında faaliyet gösterdi. Silahlı ve ideolojik faaliyetlerde bulundu ve Son olarak Süleymaniye’de toplumsal alanlarda aktifti.

Tekoşer kod Abdi Ulaş’ın kız kardeşi olan Tekoşin Dilgeş kod Emine Ulaş ise 1999 yılında terör örgütüne katılım sağladı. Uzun yıllar Tunceli’de silahlı faaliyet gösterdi ve Irak’ta Hakurk, Zap, Avaşin, Metina ve Kandil bölgelerinde faaliyette bulundu. Gençlik, sağlık, eğitim ve toplumsal alan faaliyetlerinde de yer aldı.