MİT Operasyonunda El Kaide Üyesi Yakalandı

MİT'in sınır ötesi operasyonuyla yakalanmıştı! İsim verdi: Suç ortağı da gözaltında... Geniş güvenlik önlemi ile adliyeye sevk edildiler

MİT Operasyonu Sonucu El Kaide Üyesi Yakalandı

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin üsleri ve konvoylarına düzenlediği bombalı saldırıların planlayıcısı ve uygulayıcısı olduğu belirlenen El Kaide üyesi Ahmet Baykara, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) yaptığı çalışma sonucunda, Suriye’deki kamplarda askeri eğitim alıp Türk Silahlı Kuvvetleri’nin üsleri ile bir konvoya saldırılar düzenlediği ortaya çıktı. Arandığını anlayınca kaçtığı Afrika ülkesinde yakalanan Baykara’nın, Suriye’de 2014-2019 yılları arasında yerel polis karakollarına ve Taka kentindeki bölgelere saldırılar düzenlediği belirlendi.

Baykara’nın Türkiye’deki önemli noktalara yönelik eylemler planladığı, bu eylemleri gerçekleştirmek için örgüt üyeleriyle irtibat kurduğu da tespit edildi. MİT’in operasyonuyla Baykara’nın yakalanıp Türkiye’ye getirildiği ifade edildi. Terörist Baykara, sorgusunda TSK’ya yönelik gerçekleştirdiği eylemleri itiraf ederken, Türkiye’deki diğer hassas bölgelere yönelik planlarını ve işbirliği yaptığı teröristleri de açıkladı. İfadesinin ardından Adana’ya götürülen Baykara, eylem planladığı diğer iller arasında bulunuyor.

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekipleri, Baykara’nın işbirliği yaptığı suç ortağı Y.A.’yı da yakaladı. Y.A.’nın evinde ele geçirilen cihazlar, emniyete götürülerek incelenecek. Y.A. da, Baykara ile işbirliği yaparak örgüt adına eylemler düzenlediğini itiraf etti. İşlemlerin ardından Baykara ve Y.A., mahkemeye sevk edildi ve tutuklandı.