MİT Operasyonuyla Kadri Encu’nun Terör Faaliyetleri Önleniyor

MİT’ten Gara’da operasyon: PKK kuryesi öldürüldü

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Kadri Encu’nun Türkiye’de eylem yapmak üzere örgüt eğitimi aldığı dönemde takibe almış ve uzun bir süre boyunca izlemişti. MİT, son olarak Kadri Encu’nun Gara bölgesine geçtiğini öğrendi. MİT’in ajanları, Kadri Encu’nun Irak ve Suriye arasında teröristlerin geçişlerinde ve silah-mühimmat taşımalarında rol oynadığı bilgisine ulaştı. Ayrıca MİT, Encu’nun Gara, Zap, Metina ve Haftanin bölgeleri arasındaki terörist grupların geçişlerine de yardımcı olduğunu tespit etti.

Bu durum üzerine MİT, operasyon için hazırlıklara başladı. MİT, saha ajanlarını ‘Doğan’ kod adlı Kadri Encu’yu adım adım takip etmek için görevlendirdi ve Gara’da yeni bir eylem grubunun toplandığını tespit etti. Ardından MİT’in yerleşik ajanları, Encu’nun eylem grubuyla bir toplantı yapacağını öğrendi ve operasyonu başlatma kararı aldı. MİT, etkileyici bir takip operasyonu sonucunda Kadri Encu’yu diğer örgüt üyeleriyle birlikte toplantı halindeyken etkisiz hale getirdi.

PKK/KCK’lı terörist Kadri Encu, 2006 yılında örgütün kırsal kadrolarına katıldı ve Irak/Zap bölgesinde Türkiye’de eylem yapmak için örgüt eğitimi aldı. Daha sonra Irak/Haftanin bölgesine geçerek örgütün kurye çalışmalarına katıldı. Ayrıca Kadri Encu, 2015-2017 yılları arasında terör örgütü PKK/KCK’nın liderlerinden Duran Kalkan’ın korumalığını üstlendi.