MİT Operasyonuyla PKK/HPG Konsey Üyesi Şivan Gever Kod adlı Yunus Demir Etkisiz Hale Getirildi

Kırmızı kategoride aranıyordu... MİT'ten Irak'ta nokta operasyon: Yunus Demir etkisiz hale getirildi

MİT Operasyonuyla PKK/HPG Konsey üyesi Şivan Gever Kod adlı Yunus Demir Etkisiz Hale Getirildi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Irak/Gare bölgesinde gerçekleştirdiği operasyon ile PKK/HPG Konsey üyesi Şivan Gever Kod adlı Yunus Demir’i etkisiz hale getirdi. Yunus Demir, örgütün Pençe-Kilit operasyonlarına karşı koymak için özel olarak görevlendirilmiş ve terörden arananlar listesinde “Kırmızı Kategoride” yer alıyordu. Ayrıca, INTERPOL tarafından da Kırmızı bültenle aranmaktaydı.

Yunus Demir, Irak’ta Türk güvenlik güçlerine karşı gerçekleştirilen eylemlerin planlanması ve yönetilmesinden sorumluydu. Örgütün sözde Medya Savunma Alanları olarak adlandırdığı bölgenin sorumluları arasında yer alan Şivan Gever, aynı zamanda PKK/HPG Askeri Konsey üyesiydi. MİT, Pençe-Kilit bölgesindeki TSK birliklerine saldırı yapacak terörist grubu eğiten Yunus Demir’i hedef listesine aldı.

MİT özel eğitimli ajanlarını sahaya sürerek Yunus Demir’in etkisiz hale getirilmesi için operasyon başlattı. Sahada çalışan ajanlar, uzun süren çalışmalar sonucunda Yunus Demir’in yerini belirledi. Terörist Yunus Demir’in, Pençe-Kilit harekât bölgesindeki Türk askerine yönelik eylem yapacak teröristlerin son hazırlıklarını kontrol ettiği tespit edildi ve operasyon başlatıldı. Sonuç olarak, Şivan Gever Kod adlı Yunus Demir ve beraberindeki teröristler MİT’in nokta operasyonuyla etkisiz hale getirildi.

Yunus Demir, 1995 yılında PKK kadrolarına katıldı ve uzun yıllar boyunca yurtiçi ve Irak’ın kuzeyinde örgütsel faaliyetlerde bulundu. Yurtiçinde sorumlu olduğu gruplarla karakol baskınlarını organize etti. 2014 yılında Irak/Kandil alanında Doğu Kürdistan Savunma Birlikleri (YRK) Yürütmesinde yer aldı. 2015’in ilk yarısında Haki Karaer Akademisi genel sorumlusu olarak görev yaptı. Suriye’de 2015-2017 yılları arasında YPG Sorumlusu olarak bulundu. 2019’a kadar Sincar HPG Saha Sorumlusu olarak faaliyetlerini sürdürdü. 2021’de ise Irak/Zap alanında Medya Savunma Alanlarının sözde sorumlusu oldu. 2022 yılı itibariyle Medya Savunma Alanlarında beşli yönetimde görev aldı. 2023 Ocak ayından itibaren de Pençe-Kilit operasyonuna karşı koymak üzere örgüt tarafından sorumlu olarak görevlendirildi.