MİT Operasyonuyla PKK’nın Sözde Akademi Sorumlusu Etkisiz Hale Getirildi

MİT'ten nokta operasyon! PKK/KCK'lı terörist Erdinç Bolcal etkisiz hale getirildi

MİT, PKK’ya karşı yürüttüğü operasyonlara devam ediyor. Terör örgütünün sözde Şilan Guyi Akademisi sorumlusu Ali Xebat kod adlı Erdinç Bolcal, Süleymaniye’de gerçekleştirilen bir operasyonla etkisiz hale getirildi. Bolcal, Irak’ta, ülkemize ve güvenlik güçlerimize karşı düzenlenen saldırılara katılacak teröristlere ideolojik ve askeri eğitimler veriyordu. MİT, üst düzey teröristleri hedef almayı sürdürüyor.

Erdinç Bolcal, PKK/KCK’nın sözde sorumlusu olduğu Şilan Guyi Akademisi Kuzey Irak’ta yer almaktaydı. Terör örgütünün adına İstanbul, İzmir gibi büyükşehirlerde ideolojik eğitim vererek, gençleri PKK’nın kırsal kesimine katılmaya teşvik etmek için propaganda ve baskı çalışmaları yürütmekteydi.

Uzun bir süre boyunca örgüt adına faaliyetlerde bulunan Bolcal, ardından Kuzey Irak’a geçiş yaparak silahlı faaliyetleri sorumlu bir şekilde yürütmeye başladı. Süleymaniye ve Kerkük bölgelerinde sözde tabur komutanlığı ve akademi sorumluluğu görevlerinde bulundu.

MİT istihbarat ağı sayesinde, Erdinç Bolcal’ın Kerkük’teki Türk varlığına yönelik saldırı hazırlığında olduğu tespit edildi. Teröristlere eğitim ve talimatlar vererek ülkemize karşı bölücü faaliyetler planlayan Bolcal, sıkı bir şekilde takibe alındı. MİT, Bolcal ve beraberindeki örgüt üyelerini nokta operasyonla etkisiz hale getirdi.