MİT Operasyonuyla PKK’ya Ağır Darbe: YPS Kurucularından Agit Gever Etkisiz Hale Getirildi ve Barış Pınarı Harekâtı Öncesi Eylem Planı Engellendi

Şehir eylemlerinden sorumluydu... ‘Sincar kuryesi’ne nokta operasyon

MİT, Türkiye’deki şehir eylemlerinden sorumlu olan YPS’nin kurucularından biri olan “Agit Gever” kod adlı Yılmaz Bayram’ın, Irak’ın Sincar bölgesinde, Türkiye karşıtı eylemler için silah ve mühimmat sağladığı bilgisine ulaştı. Bayram, PKK için kritik görevler üstlenen ve Türkiye’ye yönelik saldırıların organize edildiği lojistik faaliyetleri yürüten biri olarak biliniyordu. MİT saha ajanları, Bayram’ın takibini yapmaya başladı ve silah sevkiyatı yapacağı bilgisini alınca operasyonel ekibini harekete geçirdi. Sincar bölgesine giderek, Bayram’ın bulunduğu araca hava destekli bir operasyon düzenlendi. PKK’lı terörist öldürülürken, sevkiyat hazırlığı yapılan silah ve mühimmatlar ise imha edildi.

Yılmaz Bayram, 2010 yılında PKK’nın kırsal kadrolarına katıldı ve 2011-2016 yılları arasında özellikle Hakkâri bölgesinde olmak üzere birçok terör eylemine karıştı. YPS’nin kurucularından biri olarak görev aldı ve hendek-barikat olaylarında sorumluluk üstlendi. Sonrasında 2016 yılında Irak’ın Sincar ve Soran bölgelerine geçti ve daha sonra 2018 yılında Suriye’nin Haseke bölgesine hareket etti. Rumeylan ve Kamışlı bölgelerinde terör eylemlerine katılan Bayram, 2020 yılında tekrar Irak’ın Sincar bölgesine dönerek PKK/KCK-YBŞ sözde genel kurye sorumlusu oldu.

“Agit Gever” kod adlı Yılmaz Bayram, hava destekli operasyonla bulunduğu araçta öldürüldü. Ayrıca, Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklamaya göre, Barış Pınarı Harekâtı bölgesine saldırı hazırlığındaki 5 PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirildiği açıklandı. MSB’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’miz, Suriye’nin kuzeyindeki Barış Pınarı bölgesinde saldırı hazırlığı yapan 5 PKK/YPG’li teröristi etkisiz hale getirdi” denildi.

İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, DEAŞ silahlı terör örgütü ve çatışma bölgeleriyle ilişkisi olduğu düşünülen kişilerin yakalanması için çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar sonucunda İstanbul’da 4 ilçede 5 ayrı adrese eşzamanlı operasyon gerçekleştirildi ve 17 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam etmektedir.