Muğla’da Banka Dolandırıcılığı Skandalı

Gece yarısı telefonuna gelen mesajla hayatının şokunu yaşadı! Bankanın müşterisi bile değildi... Bloke koydurdu ama para gitti




Menteşe İlçesinde Dolandırıcılık Olayı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Personeli Dolandırıldı!

Menteşe ilçesinde yaşayan Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı personeli Uğur Kayalı, 3 Mayıs saat 01.51’de cep telefonuna özel bir bankadan ‘350 bin lira tutarındaki ihtiyaç krediniz onaylandı, artı hesabınız tanımlandı ve çekilen kredi sigortalandı’ mesajı aldı. Kayalı, bankanın müşterisi olmadığını, ihtiyaç kredisi ile artı hesap başvurusunda bulunmadığını ve herhangi bir onay vermediğini belirtti. Banka ile görüşen Kayalı’ya mobil onay mesajı verildi ve işlemin iptal edilemeyeceği bildirildi.

Kayalı, kimlik bilgilerinin çalınarak adına hesap açılarak kredi kullanıldığını öğrenince savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ancak 350 bin TL’nin 190 bin TL’si Elektronik Fon Transferi (EFT) ile başka bir hesaba geçti. Mağduriyetini ifade eden Kayalı, “Hesaplara bloke koydurmama rağmen para üçüncü kişilere, oradan da kripto hesaplara aktarıldı. Benim gibi mağdur olan insanlar var. Konteynerde yaşayan depremzedeler adına bile hesap açılıp kredi çekilmiş. Bankaların güvenlik açığı anlamadığım bir şekilde giderilmiyor. Yetkililerden yardım bekliyorum” dedi.

Kayalı’nın avukatı Şükriye Metin, müvekkilinin sadece dolandırılmadığını, banka tarafından da mağdur edildiğini belirterek, “Bankaların sorumluluğunun artırılması gerekiyor. Bankanın teknolojik sistemlerinde güvenlik açıkları varsa, bu durumda güvenlik tedbirlerinin artırılması veya sistemlerin kapatılması gerekmektedir” dedi.

Metin, acil olarak yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğini vurgulayarak, “Bankaların elektronik sistemler aracılığıyla gerçekleştirdiği işlemlerdeki sorumluluklarının artırılması önemlidir. Vatandaşın mağduriyet yaşamaması için gerekli tedbirlerin alınması ve bankaların sorumluluklarının artması gerekmektedir” şeklinde konuştu.